Wikileaks SUA/ 1 din 2 oameni va fi infectat cu COVID-19 

Wikileaks SUA/ 1 din 2 oameni va fi infectat cu COVID-19 

Spitalele din SUA se pregătesc pentru 96 de milioane de infecții cu coronavirus și aproape un milion de morți, dezvăluie documentele scurse in noul wikileaks, potrivit dailymail.

Aproape jumătate de milion (480.000) americani ar trebui să moară din cauza coronavirusului, 4,8 milioane vor fi spitalizați și 96 milioane infectați.

Extrapolând la România, ar fi necesare 480.000 de locuri de spitalizare pe care nu le avem.

Cifrele provin din informaţiile scurse dintr-o prezentare a Dr. James Lawler, profesor al Universității din Nebraska Medical Center și găzduit de American Heart Association – AHA. Ele arată că răspândirea bolii mortale ar putea fi mult mai gravă decât susțin oficialii, criza fiind de 10 ori mai mare decât un sezon gripal obişnuit.

Cifrele șocante neagă afirmaţiile preşedintelui Donald Trump, care a susținut – în mai multe rânduri – că riscul pentru americani este „scăzut”.

1 din zece cardiaci vor muri

Lawler a estimat că persoanele cu afecțiuni cardiace au șanse 1 din 10 să moară de boală, comparativ cu mai puțin de 1 din 100 în rândul persoanelor sănătoase.

Trump a semnat vineri o factură de cheltuieli pentru alocarea a 8,3 miliarde de dolari pentru a face față crizei, notează publicaţiile americane.

SUA au peste 430 de cazuri și 19 de decese confirmate, după ce Florida a confirmat vineri primele două decese.

Spitalele americane se pregătesc pentru 96 de milioane de infecții cu coronavirus și aproape jumătate de milion de decese în urma focarului, au dezvăluit documentele scurse.

Estimările profesioniştilor sunt mult mai grave decât ale oficialilor

Răspândirea bolii mortale ar putea fi mult mai gravă decât susțin oficialii, cu 480.000 de americani, victime sigure ale virusului și 4,8 milioane spitalizați, potrivit unei prezentări în colegiul de conducere al de The American Hospital Association (AHA) în februarie.

La momentul prezentării săptămâna trecută a slide-urilor cu statisticile morţii, au existat peste 80.000 de cazuri confirmate pe tot globul. În vremea respectivă, SUA au avut în jur de 60 de cazuri și nu au avut decese. După doar o săptămână, SUA a înregistrat 430 de cazuri și 19 de decese confirmate.

La nivel mondial, peste 100.000 de persoane au fost infectate până acum.

Persoanele de peste 80 de ani, în proporţie de 14,8%, predispuse la moarte

Persoanele în vârstă de 80 de ani și peste au șanse de 14,8% să moară dacă contractează infecția, au relevat slide-urile apărute în presă. Riscul scade odată cu tinerii. Cei cu vârste cuprinse între 70-79 de ani sunt încă situați cu un risc semnificativ, cu rate de mortalitate de între 3,6%, respectiv 8%.

Un purtător de cuvânt al Facultăţii de Medicină din Nebraska a declarat pentru Business Insider că cifrele reprezintă opiniile lui Lawler și „interpretările acestuia asupra datelor disponibile.”

„Este posibil ca prognoza să se schimbe pe măsură ce mai multe informații devin disponibile”, au spus ei.

AHA a adăugat că punctele de vedere sunt ale vorbitorului și nu ale sale.

Președintele Trump a semnat vineri o factură de cheltuieli de 8,3 miliarde de dolari pentru a face față crizei.

Lawler nu este primul care avertizează că boala s-ar putea răspândi mai mult decât se credea. Profesorul universitar Harvard, Marc Lipsitch, a declarat anterior revistei “The Atlantic” că până în 70% din populația globală va fi infectată cu coronavirus în următorul an.