Vergeturi pe abdomen

Vergeturi pe abdomen

Vergeturile (numite medical striaţii) sunt nişte linii paralele, roşii sau sidefii, apărute pe piele, mai ales pe abdomen, coapse, fese şi sâni.

Pielea este formată din trei straturi: epidermul, stratul superficial, dermul, care este format predominant din fibre de colagen elastice, şi hipodermul, stratul profund. Uneori, din cauza extinderii bruşte şi masive a pielii (de exemplu, prin îngrăşare, creştere, sarcină sau în anumite condiţii patologice), fibrele se întind la maximum şi se rup.

Striaţiile de creştere, care apar la adolescenţi, dispar de obicei fără urme, fără să necesite un tratament.

Medicina are uneori ciudățeniile ei, deşi reuşeşte să investigheze şi să trateze boli grave, cu potenţial letal, nu poate (cel puţin în acest moment) să trateze complet, eficient afecţiuni banale, lipsite de gravitate, cum ar fi, de exemplu, vergeturile.

Vergeturile apar când producția de calogen scade. Inițial striațiile sunt roșii pe suprafața pielii, apoi devin albastre.

Ele nu sunt dăunătare, doar te fac să te simți inconfortabil în timpul aparițiilor publice, la ștrand, la mare.

CAUZE

Originea vergeturilor este necunoscută. Însă, Boala Cushing, caracterizată printr-un exces de hormoni corticosuprarenali, se manifestă, pe lângă alte simptome precum obezitate, hipertensiune arterială, diabet zaharat şi prin apariţia unor striații abdominale. Acestea sunt, de obicei, mai adânci şi de culoare mai intensă decât în sarcină sau obezitate. În acest caz, pe lângă depunerile adipoase, un rol important îl joacă şi nivelul crescut de cortizol, care scade producţia de colagen şi fragilizează astfel dermul. De asemenea, persoanele cărora li se administrează corticosteroizi, indiferent de forma lor (tablete, unguente, injecţii) pot dezvolta vergeturi.

TRATAMENT 

Există o serie de remedii naturale:

1. Uleiul de Castor
Nu e vorba de uleiul de motor.

Uleiul de ricin are efecte puternice pentru regenerarea și ingrijirea pielii. Datoritămele de ulei de castor. Folosit destul de des pentru tratarea ridurilor, a compoziției sale puternice trebuie folosit cu vergeturi 111mare atenție.
Uleiul provine din seminţele de ricin, o plantă cultivată în India, în Asia, Brazilia şi în unele ţări africane. Este un ulei fără gust și foarte dens. Mai este cunoscut popular şi sub nupetelor de vârstă de pe piele, a alunițelor, a coșurilor, poate fi un bun remediu natural pentru vergeturi.

Aplică uleiul pe striațiile abdominale și masează ușor. Timp de 5-10 minute.

Înfășoară zona cu un tricou de bumbac.  Pune ceva cald deasupra timp de jumătate de oră.

Repetă acest proces zi de zi, minim o lună și vei înregistra rezultate pozitive.
2. Aloe Vera
Aloe Vera tratează multe probleme de sănătate ale pielii. Prin proprietățile sale calmante, te poate scăpa de vergeturi. Există diferite modalități de aplica soluția minune a naturii.

Poți freca direct cu gel de Aloe Vera pe zona de piele afectată, lăsă-l timp de 15 minute și apoi clătește pielea cu apă călduță.
O altă opțiune ar fi realizarea unui amestec de Aloe Vera, Vitamina A și Vitamina E.  Cu soluția obținută masează pielea până ce se absoarbe compoziția.

Repetă zilnic timp de o lună această procedură.

3. Albușuri de ou
Ouăle sunt o sursă bogată de proteine. Amestecă cu telul albușurille ouălor. Curăță zona de piele cu apă, usucă și apoi aplică un strat gros de albuș cu peria de machiaj.

Lasă să se usuce complet. Apoi curăță cu apă rece.

Pentru a păstra pielea hidratată, unge-o cu ulei de măsline.

Repetă acțiunea cel puțin două săptămâni.

4. Suc de lămâie
Un alt mod simplu de a reduce vergeturile este de a utiliza suc de lămâie. Sucul de lămâie este, desigur, un acid, care ajută la vindecarea și reducerea vergeturilor, acneea și a altor cicatrici.

Freacă ușor sucul proaspăt de lămâie pe suprafața cu striații, făcând mișcări circulare. Lasă sucul de lămâie să se absoarbă în piele, cel puțin 10 minute. Apoi clătește cu apă rece.
O altă opțiune ar fi amestecul de cantități egale de suc de castravete și suc de lămâie. Se aplică la fel.

5. Zahăr
Zahăr alb natural reprezintă unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de vergeturi. Poți utiliza zahărul și pentru exfolierea pielii.

Se amestecă o lingură de zahăr brut cu puțin ulei de migdale și câteva picături de suc de lămâie. Se amestecă bine și se aplică pe vergeturi si în alte zone ale pielii.
Masează ușor amestecul pe piele, timp de câteva minute, în fiecare zi, înainte de a face duș.
După o lună apar primele rezultate.

6. Suc de cartofi

Sucul de cartofi conține vitamine și minerale care refac celulele pielii.

Tăie un cartof de mărime medie în felii groase.
Ia feliile și freacă ușor cu ele pe vergeturi, timp de câteva minute. Asigură-te că amidonul din cartofi acoperă zona afectată.
Lasă sucul de cartofi să se usuce pentru un timp și apoi spală-l cu apă călduță.