Vaccinul Oxford COVID-19 trece în faza a II-a de testare

Vaccinul Oxford COVID-19 trece în faza a II-a de testare

Vaccinul Oxford COVID-19 a trecut de faza I.

Peste o mie de britanici au participat ca voluntari la program.

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford au început să recruteze VOLUNTARI pentru următoarea fază de studiu pentru vaccinul COVID-19, pentru a studia comportamentul uman.

Citeşte şi: Care e interesul nedeclarat al testării populaţiei pentru coronavirus?

Activitățile noastre de cercetare progresează rapid, scrie Universitatea pe pagina sa de web.

Dacă primul nivel de studiu a început în aprilie, totalizând 1.000 de VOLUNTARI, următorul studiu va cuprinde până la 10.260 de adulți și copii și va implica o serie de instituții partenere din toată țara.

Presa franceză susţine că a testele au trecut cu brio şi de maimuţe, în ciuda fake.-news-ului că acestea s-au infectat.

Dezvoltarea vaccinului s-a făcut cu peste 100 de milioane de lire sterline de la guvern

Faza a II-a a studiului implică extinderea plajei de vârstă a persoanelor evaluate, pentru a include mai mulţi copii şi oameni în vârstă, astfel încât cercetătorii să-şi dea seama de reacţii şi contrareacţii.

Faza III a studiului presupune evaluarea modului de funcționare a vaccinului la un număr mult mai mare de persoane cu vârsta de peste 18 ani. Acest grup va evalua cât de bine funcționează vaccinul pentru a preveni infectarea cu COVID-19.

Cercetarea se bazează pe banii guvernul britanic care a anunţat recent o investiţie suplimentară de 65,5 milioane de lire sterline pentru studierea vaccinului dezvoltat la Oxford.