Trataţi depresiile cu fructul pasiunii !

Trataţi depresiile cu fructul pasiunii !

Fructul pasiunii conține o pulpă moale și o mulțime de semințe în interiorul unei coji dure. Oamenii pot mânca semințele și pulpa, le pot face suc sau le pot adăuga la alte preparate.

Fructul pasiunii e demult o resursă excelentă de energie, datorită componentelor bogate în antioxidanţi. Pe lângă aceste beneficii mai are şi funcţii antidepresive. Şi frunzele sunt folosite pentru mâncăruri sau ceaiuri.

Are un profil nutrițional sănătos. Conțin niveluri ridicate de vitamina A, importantă pentru piele, vedere și sistemul imunitar, precum și vitamina C, un antioxidant important.

Un singur fruct conține următoarele substanțe nutritive în miligrame (mg):

229 UI de vitamina A

63 mg de potasiu

5 mg de magneziu

5,4 mg de vitamina C

2 mg de calciu

0,29 mg de fier

1,9 g de fibre

Fructul pasiunii conțin, de asemenea, fosfor, niacină și vitamina B-6, de care au nevoie organismele sănătoase. 

2. Bogat în antioxidanți 

Fructul pasiunii este bogat în antioxidanți, compuși care ajută la eliminarea radicalilor liberi nocivi din organism.

Antioxidanții joacă un rol vital în menținerea sănătății organismului. Oamenii de știință știu că antioxidanții îmbunătățesc fluxul de sânge, în special pentru creier și sistemul nervos. De asemenea, reduc stresul celular și diminuează inflamațiile din  organism, ambele având legături cu bolile de inimă și Alzheimer.

3. Sursa bună de fibre 

Pulpa fructului conține o mulțime de fibre dietetice. Fibrele sunt o componentă crucială a fiecărei diete. Acestea ajută la reglarea sistemului digestiv și la menținerea intestinului sănătos, prevenind constipația și tulburările intestinale.

Potrivit American Heart Association, fibrele au, de asemenea, beneficii în reducerea colesterolului și în stimularea sănătății inimii.

Consumul regulat de fructe ale pasiunii pot ajuta la prevenirea constipației și la îmbunătățirea digestiei și a sănătății generale.

4. Indice glicemic scăzut 

Fructul pasiunii este un fruct tropical care are un indice glicemic scăzut (IG). Nu provoacă o creștere abruptă a glicemiei după consumarea acestuia, ceea ce face din el o bună opţiune pentru persoanele cu diabet. Majoritatea acestora au un IG scăzut. Pepenele și ananasul au un IG mult mai ridicat.

Seminţele pot scădea indicele glicemic 

Unele cercetări sugerează că un compus găsit în semințele fructelor pasiunii ar putea îmbunătăți sensibilitatea la insulină a unor persoane.

Un studiu pe un număr redus de persoane, din 2017, a descoperit că o substanță numită piceatannol ar putea îmbunătăți metabolismul.

Cercetătorii au descoperit că bărbații supraponderali care au luat 20 mg de piceatannol în fiecare zi, timp de 8 săptămâni, şi-au îmbunătățit sănătatea metabolică, inclusiv sensibilitatea la insulină, în comparație cu cei care au luat placebo.

Citeşte şi: Floarea pasiunii. O altfel de viţă de vie. Îngrijire. Condiţii de mediu

6. stimulează sistemul imunitar 

Fructul pasiunii este bogat în vitamina C, un antioxidant care ajută lupta organismului contra radicalilor liberi.

Vitamina C stimulează sistemul imunitar ajutând organismul să absoarbă mai mult fier din alimentele pe bază de plante și poate îmbunătăți capacitatea organismului de a combate infecțiile din organism.

7. Susține sănătatea inimii 

Fructul pasiunii este încărcat cu potasiu sănătos pentru inimă și este, de asemenea, sărac în sodiu. Atunci când e consumat cu semințe, conțin o mulțime de fibre, care pot ajuta la eliminarea excesului de colesterol din interiorul vaselor de sânge.

O dietă bogată în fibre poate reduce riscul unei boli de inimă.

În plus, consumul de fructe ale pasiunii pot ajuta la normalizarea tensiunii arteriale.

Dietele sărace în sodiu și bogate în potasiu ajută la scăderea tensiunii arteriale.