TRATAMENT COVID-19 / Veste URIAȘĂ de la Centrul de Transfuzii București

TRATAMENT COVID-19 / Veste URIAȘĂ de la Centrul de Transfuzii București

În stările grave ale COVID-19, medicii din marile spitale ale lumii administrează pacienţilor factori imuni din plasma prelevată de la persoanele care s-au vindecat de boala provocată de SARS-CoV-2.

O companie privată românească, Besmax Pharma Distribution SRL, a semnat un protocol cu Ministerul Sănătăţii, la începutul lunii aprilie, pentru  donarea echipamentelor de plasmafereză și 3.000 de kituri de colectare de plasmă, exact în perioada când agenţia americană FDA (The Food and Drug Administration), un fel de Agenţie Naţională a Medicamentului, recomanda folosirea plasmei convalescente pacienţilor aflaţi în stare gravă.

Doina Goșa, directoarea Centrului de Transfuzii București, a anunțat miercuri, într-o intervenție la Antena3, că în câteva zile va începe recoltarea de plasmă convalescentă COVID-19 pentru a îi ajuta pe bolnavi.

Citeşte şi: Prof. Dr. Codruţ Sarafoleanu trage semnalul de alarmă: poluarea înseamnă moarte

„Nu știu dacă este o procedură vitală. S-a constatat, într-adevăr, că plasma convalescentă COVID-19 ajută pacienții pentru a ieși din starea critică în care se află. Încercăm și noi să-i ajutăm pe pacienții noștri. În câteva zile sunt pregătiți să începem. Așteptăm să ne vină echipamentul. Vom începe cu Institutul Matei Balș, care este primul care a răspuns aceste încercări și facem un protocol cu ei”, a spus Goșa.