Ținuta corectă în timpul mersului

Ținuta corectă în timpul mersului

Da, postura corpului în timpul mersului contează! Bunica mea spunea că orice femeie de condiție trebuie să aibă o ținută demnă, un corp armonios și o privire înaltă. Și era femeie de la țară, dar a umblat la toate balurile vieneze și-și petrecea concediile la Cannes. S-a simțit mereu o DOAMNĂ.

În fotografia de alb-negru o singură femeie are ținuta adecvată. Răspunsul la final.

Tehnici de mers

Iată câteva tehnici de mers, cu o postură fermă, pentru a putea merge mai rapid, pentru a arde mai multe calorii și a strânge mai bine burtica.

Perfecționarea ținutei de mers nu se poate face peste noapte. Durează ceva timp până devină a doua natură a condiției umane. Încearcă una sau două tehnici, odată la două-trei zile, și-ți vei dobândi o ținută “angajată”, cum spun politicienii.

PLIMBĂ-TE CU ATITUDINE!

Alungește-ți corpul. Ține capul sus și privește înainte. Umerii coborâți, trași în spate (ca și cum ai fi pregătită de vâslit n.a.), relaxați, iată o poziție bună de început. Suge burta. Strânge din fese. Pășește ferm.

Planul de pierdere a kilogramelor în plus prin mers

CAPUL SUS
Ține privirea la distanță de cel puțin trei metri înainte. Asta te asigură că gâtul tău este aliniat corect. Respiri mai ușor. Iei mai mult aer. Maximizarea procentului de oxigen ajută mușchii la lucru.

PIEPTUL ÎNAINTE, UMERII ÎNAPOI 
Gândește-te că ți-a pus cineva gheață pe spate.

MÂINILE

Ține mâinile jos și puțin îndoite. Mișcă brațele ușor și natural. Asta în timpul mersului. Cotul, la nivelul sternului. Îndoit. Mișcarea mâinilor previne umflarea degetelor. Dar și ajută la creșterea ritmului mersului și al pulsului, necesar oxigenării mușchilor. Palmele trebuie ținute ca și cum ai avea două ouă între degete și ți-e frică să nu se spargă.

Volleyball-Jump-Over-Net-FailABDOMENUL ȘI FESELE

Cuprinde abdomenul cu o curea. Tare. Mergi încorsetată. Mergi bine. Strânge din buci. Ca și cum ai ține o sută de Euro între fese.

PAȘI MARI
Mergi cu pași mari. Pe măsură ce mărești ritmul ei se fac mai mici. Nu uita de postură.

Cum să faci stretching-ul corect?

 

POZIȚIA PICIOARELOR ÎN TIMPUL MERSULUI DE ȚINUTĂ

Mergi pe vârfuri. Trage de laba piciorului în sus înainte de a pune piciorul jos. Apoi poți călca pe călcâie.

Gândește-te că ținta ta nu este viteza, ci postura corpului. Pășește zvelt. Fi cu capul sus. Nu în nori. Să nu care cumva să te lovești. După un timp te obișnuiești. E ca și condusul mașinii.

Răspuns: a doua persoană de la stânga la dreapta. O DOAMNĂ.