SUA identifică primul caz de coronavirus fără legătură cu vreun focar

SUA identifică primul caz de coronavirus fără legătură cu vreun focar

Autoritățile medicale din SUA sunt în alertă după ce s-a aflat că pacientul, internat într-un spital din California, fiind depistat cu virusul care provoacă boala COVID-19, nu a fost niciodată într-o zonă de focar, relatează media de peste ocean.

Prezenţa acestui caz reprezintă un semnal îngrijorător.

Virusul circulă liber în Statele Unite, în ciuda asigurărilor de maximă securitate, date de administrația Trump, susţine un articol din Bloomberg.

Surse din spitalul californian descriu situaţia pacientului, ca unul dintre cazurile cele mai grave de infecție, apărute până acum în S.U.A.

Citeşte şi: Isteria COVID-19 / Câştiguri imense la Burse cu medicamente vechi

Bolnavul a sosit intubat şi ventilat, potrivit unui ziar local.

Centrul American pentru Controlul și Prevenirea bolilor (CDC) a declarat că pacientul nu pare să fii călătorit în China sau să fii fost expus unui alt caz cunoscut de coronavirus.

Autoritățile din domeniul sănătății sunt din ce în ce mai preocupate de răspândirea virusului în zonele din afara carantinelor sau contactele cunoscute cu alți pacienți.

“În acest moment, expunerea pacientului nu este cunoscută”, a spus CDC, autoritatea americană, într-un comunicat. „Este posibil să fie vorba despre primul caz de răspândire a COVID-19 într-o comunitate fără a se afla sursa primară.”

COVID-19 este denumirea tehnică a bolii cauzate de virus.

Referindu-se la situaţia nou creată, CDC a mai spus, potrivit presei americane, că este posibil ca pacientul să fii fost infectat de un călător care a adus boala. Nu a oferit mai multe informații despre starea pacientului. Noul caz ridică numărul infecțiilor cunoscute de autorităţile din SUA la 15, fără a pune la socoteală americanii repatriați.