STUDIU BRITANIC: Coronavirusul atacă mai mult minorităţile

STUDIU BRITANIC: Coronavirusul atacă mai mult minorităţile

Un studiu realizat de King’s College din Londra, pe baza datelor transmise de britanici unei aplicaţii de prezentare a simptomelor bolii COVID-19, relevă faptul că persoanele de culoare, etnicii asiatici şi alte minorităţi sunt mai predispuse suferinţei decât englezii, potrivit Telegraph.

Dintre pacienții din spitalele britanice, care s-au testat pozitiv pentru coronavirus, 16,2 la sută au fost reprezentanţi ai minorităţilor etnice, în ciuda faptului că aceste comunități reprezintă doar aproximativ 13% din populația totală a Regatului Marii Britanii.

Genele determină cât de mult suferă oamenii de coronavirus, a descoperit un studiu preliminar, care ar putea explica de ce pacienții provenind din minoritățile etnice sunt mai predispuse la infecţii cu noul virus decât restul populaţiei.

Cercetările realizate de King’s College London mai sugerează, de asemenea, că machiajul genetic poate influența șansele unei persoane de a se infecta.

Descoperirile provin din datele transmise unei aplicații de urmărire a simptomelor, care au fost descărcate de 2,7 milioane de persoane de la lansarea sa pe 24 martie.  Datele indică faptul că genele sunt în proporţie de 50% responsabile pentru severitatea bolii.

Citeşte şi: Prof. Dr. Codruţ Sarafoleanu: “În lupta COVID-19, a început bătălia dintre giganţii industriei farmaceutice ?”

Cifrele NHS din Anglia (sistemul public de sănătate englez), publicate săptămâna trecută, au confirmat că pacienții de etnie neagră, asiatică și minoritară se confruntă cu un risc disproporționat de mare de deces din cauza Covid-19.

Datele de la Centrul Național de Audit și Cercetare pentru Terapie Intensivă (ICNARC) sugerează că 34% dintre pacienții bolnavi critici sunt din medii etnice de culoare sau minoritare, zice BBC.

Profesorul Tim Spector, care a condus cercetarea King’s College London, a spus că speră că rezultatele studiului ar putea oferi oamenilor de știință o indicație despre cum să dezvolte tratamente, precum și cum să ajute la identificarea grupurilor cu risc ridicat.

Citeşte şi: ALERTĂ FDA: Plaquenilul poate provoca GRAVE aritmii cardiace. Nu diminuează viremia

Prof Spector a sugerat că dieta oamenilor, sănătatea microbiomului lor, starea sistemul imunitar colectiv ar putea influența predispoziţia la infectarea Covid-19.

El a mai precizat că acest lucru ar putea explica de ce zonele mai sărace par a fi mai afectate.

Aplicația Covid-19 Symptom Tracker ajută la informarea oamenilor de știință despre evoluția virusului, deși numărul celor care îl folosesc a scăzut cu aproape 75% la începutul acestei luni.