Şoc/ Guvernul britanic are nevoie de o masă critică de infectaţi cu noul virus

Şoc/ Guvernul britanic are nevoie de o masă critică de infectaţi cu noul virus

Marea Britanie are 590 de cazuri de cazuri de coronavirus, dar se pregăteşte pentru un prag de 5.000-10.000 în săptămânile următoare. Strategia de luptă contra pandemiei a şocat o lume întreagă. “U.K. are nevoie de oameni care să ia boala”- e titlul din Bloomberg, cea mai prestigioasă publicaţie de business din lume. Strategii medicali ai lui Boris Johnson se gândesc că, ajunsă la un anumit nivel de îmbolnăvire, populaţia se va imuniza.

”Dacă n-ai răspunsuri la niște întrebări, vezi ce fac englezii! Ei sunt în tabăra câștigătoare și când pierd,” scrie pe facebook Cristian Niculescu, citând-o pe profa sa de engleză.

Citeşte şi: Coronavirus: Care sunt simptomele, modul în care se răspândește și cum să te protejezi

Dacă şi această ieşire din decor va reuşi, înseamnă că britanicii rămân una dintre marile puteri ale lumii.

Şcolile nu sunt încă închise. Marile oraşe nu simt presiunea. Sistemul public de sănătate nu indică izolarea, decât în cazul celor cu riscuri majore. Nu se fac testări în funcţie de călătorie.

Britanicii au fost mereu invers

Guvernul lui Boris Johnson nu a spus-o destul de bine, dar planul său de combatere a coronavirusului este clar: încetinește răspândirea bolii, dar nu o oprește. Majoritatea oamenilor vor suferi de boală, mulți dintre ei se vor simți foarte bolnavi, dar aproape toți se vor recupera, notează bloomberg. Scopul este „imunizarea în masă” pe timpul verii pentru pregătirea toamnei.  Păstrați-vă calmul și spălați-vă mâinile! Asta le-a transmis premierul Johnson britanicilor.  David Halpern, membru al comitetului care gestionează criza focarelor din U.K., a declarat la BBC că planul guvernului este de a construi o imunitate ridicată a comunității, la un nivel care să permită persoanelor cu cel mai mare risc să fie protejate.Până la câştigarea competiţiei cu virusul, prin imunizarea pe scară largă a populaţiei, britanicii sunt sfătuiţi să-şi protejeze vârstnicii.