SIDA, final / S-au descoperit medicamentele care stopează transmiterea virusului HIV

Un sfârșit al epidemiei SIDA ar putea fi vizibil după ce un studiu de referință al cecretătorilor BRITANICI a constatat că bărbații a căror infecție HIV a fost complet suprimată de medicamente antiretrovirale nu au MAI INFECTAT partenerul.

Succesul medicamentului AR CONSTA ÎN: dacă toată lumea cu HIV ar fi tratată complet, nu vor mai exista infecții.

În panel au existat aproape 1.000 de cupluri de sex masculin din Europa, unde un partener HIV a primit tratament pentru suprimarea virusului. Nu au existat cazuri de transmitere a infecției partenerului HIV-negativ în timpul partidei de sex fără prezervativ, afirmă cercetătorii, citaţi de publicaţia THE GUARDIAN. Deși 15 bărbați au fost infectați cu HIV în timpul studiului care a durat opt ani, testul ADN a demonstrat că acest lucru s-a datorat unei alte relaţii sexuale, decât cu partenerul tratat.

Testele privind pacienții din Londra oferă speranță de “vindecare” a HIV

“Este strălucitor – fantastic. Până acum lucrurile apăreau într-o lumină proastă”, a declarat Prof. Alison Rodger de la University College London, co-lider al lucrării publicate în revista medicală Lancet. Studiile anterioare au arătat, de asemenea, că tratamentul protejează cuplurile heterosexuale în care un partener are HIV.

Pandemia HIV poate fi stopată

Rodger a mai adaugat: “Cercetările noastre oferă dovezi concludente pentru bărbaţii homosexuali că riscul de transmitere a HIV, la cei cu terapie ART supresiva [terapie antiretrovirală] este zero. Tot ce am făcut susține mesajul campaniei internaționale U = U, conform căruia o încărcătură virală nedetectabilă face HIV netransmisibil.”

“ Informaţia vă poate ajuta să puneți capăt pandemiei HIV prin prevenirea transmiterii HIV, încetarea stigmatizării și discriminării cu care se confruntă multe persoane cu HIV.”

Informaţia trebuie răspândită

Eforturile sporite trebuie să se concentreze acum pe diseminarea mai largă a acestui mesaj puternic. Lumea trebuie să se asigure că toate persoanele cu HIV pozitiv au acces la testare, tratament eficient, pentru menţinerea unui nivel viral nedetectabil.

În 2017, aproape 40 de milioane de persoane din întreaga lume trăiau cu HIV, dintre care 21,7 milioane au fost tratați cu antiretrovirale. Se estimează că 101.600 de persoane trăiesc cu HIV în Marea Britanie, dintre care aproximativ 7.800 sunt nediagnosticaţi, deci nu știu că sunt HIV pozitive.

Myron S Cohen de la Institutul UNC pentru Sănătate Globală și Boli Infecțioase de la Chapel Hill din Carolina de Nord a lansat ideea ca toată lumea să fie testată, iar cei infectaţi să fie supuşi rapid tratamentului antiretroviral.  Dar, a adăugat el, maximizarea beneficiilor tratamentului, în special pentru bărbații care fac sex cu bărbații, s-a dovedit dificilă.

O testare globală a oamenilor ar eradica în câţiva ani VIRUSUL

“Nu este întotdeauna ușor ca oamenii să fie testați pentru HIV sau să aibă acces la îngrijire; in plus, teama, stigmatizarea, homofobia si alte tare sociale continuă să compromită tratamentul HIV “, a spus el.

Diagnosticarea infecţiei cu HIV este dificilă în stadiile incipiente, atunci când transmisia bolii este dinamică. Doar cei cu tratament nu transmit virusul.

Marea Britanie îndeplinește obiectivul ONU în efortul de a pune capăt epidemiei de HIV

Potrivit National Aids Trust, 97% dintre persoanele care trăiesc cu HIV în Marea Britanie au un nivel nedetectabil al virusului, ceea ce înseamnă că nu îl pot transmite.

Cele mai recente descoperiri consolidează importanța utilizării frecvente a testelor HIV, ceea ce ar putea pune capăt transmiterii virusului în viitor. Diagnosticările noi au scăzut de la vârf în 2005, cifrele din 2017 indicând o scădere de 17% în 2016 și o scădere cu 28% față de 2015.

Diagnosticarea ulterioară rămâne o provocare majoră, care reprezintă încă aproximativ 43% din noile diagnostice HIV. Acest lucru afectează în mod disproporționat anumite grupuri, inclusiv bărbații heterosexuali negri africani și persoanele de peste 65 de ani.

Daca nu vom reduce diagnosticul tarziu, vor exista intotdeauna cei care nu sunt constienti de statutul lor de HIV si care, prin urmare, nu poate accesa tratament, a spus Gold. Credem ca rezultatele acestui studiu ar putea fi incredibil de puternice in a distruge unele dintre barierele de testare in comunitati in cazul in care exista inca o multime de stigmatizare in jurul HIV.

OBIECTIVUL e 2030

Cu toate acestea, a adăugat că reducerile de fonduri guvernamentale acordate serviciilor de sănătate specializate ar REDUCE PROGNOZA DE atingere a ACESTUI obiectiv de eliminare a transmiterii până în 2030.

Jens Lundgren, profesor de boli infecțioase la Rigshospitalet, Universitatea din Copenhaga, și conducătorul comun al studiului, numit Partner, a declarat: “Am oferit acum dovezi științifice concludente cu privire la modul în care tratamentul previne în mod eficient transmiterea sexuală ulterioară a HIV”.

Dr. Michael Brady, directorul medical al Trustului Terrence Higgins, a declarat:
“Studiul Partenerului ne-a dat încredere să spunem fără îndoială că persoanele care trăiesc cu HIV care sunt tratate eficient nu pot transmite virusul partenerilor lor sexuali. Acest lucru are un impact incredibil asupra vieții persoanelor care trăiesc cu HIV și este un mesaj puternic de eradicare a stigmatizării legate de HIV “.