Scrumbia de Dunăre, cel mai bun dislipidemiant

Scrumbia de Dunăre, cel mai bun dislipidemiant

scrumbie la gratarSe spune că Nicolae Ceauşescu ura medicamentele de sinteză. La un moment dat, cercetătorii de la Măgurele au descoperit că scrumbiile de Dunăre, pescuite când urcă sau coboară din amonte, au o concentraţie de Omega 3 de zece ori mai mare decât somonii.

(ALOSA PONTICA), cum mai este numită srumbia autohtonă, îşi schimbă metabolismul din momentul intrării în Dunare (de la apa sărata la apa dulce) pentru reproducşie şi pâna la revenirea ei în Marea Neagră. Acest lucru se întâmplă numai în luna aprilie. Şi nu în fiecare an.

Stop colesterolului

Se pare ca acelaşi proces de inversare a metabolismului se petrece şi în organismul uman prin consumarea în exclusivitate a acestui aliment-dietetic, pe perioada unei cure, rezultatele testului pe oameni, fiind incredibile, uluitoare chiar.
Raportul Institutului de Boli de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice – Nicolae Paulescu -, sub îndrumarea directa a Prof.Dr. C.Ionescu Târgoviste, care a executat testul, a ales subiecţii cu diverse boli, în special supraponderalii şi cu Diabet tip B.

scrumbiiDupă 20 zile de cură, rezultatele au fost următoarele:
-colesterolul plasmatic LDL scade în medie cu 17,02%;
-trigliceridele plasmatice scad în medie cu 48,17%;
-glicemia plasmatică scade în medie cu 17,45%;
-colesterolul bun, al inimii – HDL – creşte de aproape două ori, în medie cu 97,5%;
-greutatea corporală scade în medie cu 13%.
-nu s-au constatat modificări ale acidului uric.

  • scrumbia reprezintă hrana ideală în alimentaţia pacienţilor obezi, cu dislipidemie, cu modificări de ateroscleroză coronariană şi periferică, hipercolesterolemie şi diabet, fiind remarcabilă prin calităţile sale gustative deosebite
  • produsul reprezintă o hrană complexă, bine echilibrată, lipsită de efecte secundare
  • se imbunatatesc functiile inimii, se evita infarctul miocardic si accidentele vasculare.
  • asigură organismului tot necesarul de proteine, grăsimi şi substanţe minerale de care are nevoie.

Se vor consuma împreună cu fructe şi legume sub formă de salate care vor asigura necesarul de vitamine.

Scrumbia de Dunare (ALOSA PONTICA) este cel mai gras peşte din lume, la nivelul său de mărime, dar grăsimea ei, formată din acizi graşi polinesaturaţi, face ca, vasele de sânge să fie curăţate aproape integral de grăsimile care se depun pe pereţii lor după mâncarea de zi cu zi. Fenomenul este invers: în loc să se depună grăsimile pe pereţii vaselor de sânge, aceştia sunt curăţaţi de grăsimi.