S-a AUTORIZAT înlocuitorul vaccinurilor anti-COVID!

S-a AUTORIZAT înlocuitorul vaccinurilor anti-COVID!

FDA-ul american a autorizat anticorpii monoclonali, produși de AstraZeneca, pentru persoanele cu sistemele imunitare slabe și cele care au avut efecte secundare severe la vaccinurile împotriva coronavirusului.

Cocktailul de anticorpi, EVUSHELD, este autorizat doar pentru adulții și adolescenții care nu sunt în prezent infectați cu noul coronavirus și nu au fost expuși recent la o persoană infectată, a spus autoritatea de reglementare, transmite Reuters.

Autorizarea terapiei, formată din doi anticorpi monoclonali tixagevimab și cilgavimab, marchează un pas semnificativ pentru AstraZeneca, al cărui vaccin împotriva COVID-19, utilizat pe scară largă, nu a fost încă aprobat de autoritățile americane, susțin specialiștii.

citește și: Noua variantă Covid: Cât de îngrijorați ar trebui să fim?

ANTICORPI care rămân luni de zile în corp

Luna trecută, AstraZeneca a fost de acord să furnizeze guvernului SUA 700.000 de doze de Evusheld. Prin folosirea lor în spitale s-a descoperit că produsul medical, poreclit cocktail, reduce riscul cu 77%, ca oamenii să dezvolte orice simptome de COVID-19, susține un studiu avansat.

În timp ce vaccinurile se bazează pe un sistem imunitar intact pentru a dezvolta anticorpi țintiți și celule care luptă împotriva infecțiilor, Evusheld conține anticorpi fabricați în laborator, menționați să rămână în organism luni de zile pentru a conține virusul în cazul unei infecții.

Terapia AstraZeneca, administrată în două injecții succesive, este concepută să dureze de la câteva luni până la un an.