Raport autopsii Colentina: pacienţii ucişi de COVID-19 ar mai fi trăit 20-30 de ani

Raport autopsii Colentina: pacienţii ucişi de COVID-19 ar mai fi trăit 20-30 de ani

În condiţiile în care proliferează fel de fel de conspiraţii, iar jurnaliştii sunt acuzaţi că fac jocul autorităţilor, mărturia unui medic de anatomopatologie vine să zdruncine teoriile aberante că noul virus e o invenţie.

Autopsiile făcute de medicii de la Spitalul Colentina pacienților uciși de COVID-19 vin cu o serie de constatări șocante

Noul coronavirus afectează toate organele, spun specialiștii, care subliniază: chiar și pacienții cu boli grave ar mai fi trăit 20-30 de ani dacă nu ar fi fost infectați cu noul coronavirus.

Profesorul de anatomopatologie Sabrina Zurac, directorul medical al spitalului Colentina, a spus, la Digi24:

”Infecția cu SARS-CoV-2 nu alege. Poveştile iniţiale, că sunt doar persoanele foarte vârstnice sau foarte bolnave afectate, asta a fost o poveste. Am făcut mai multe autopsii. Au fost pacienți cu stare de sănătate absolut bună. Infecția cu SARS-CoV-2 produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor, principalele afecțiuni sunt la nivel pulmonar și cardiac. La nivel pulmonar produce afectare alveolară și formare de mici cheaguri de sânge în vase mici, în urma cheagurilor apar zone de moarte a țesutului care era irigat cu sânge de vasul respectiv, la nivel cardiac inflamația pe care o produce virusul și afectarea directă a fibrelor musculare cardiace produce tulburări de contracție a peretelui inimii și tulburări de funcționare, la nivelul ficatului. Se constată o acumulare de grăsime care duce la o tulburare a funcției celulei hepatice și la afectarea capacității de detoxifiere a organismului, la nivelului rinichiului apar zone de necroză, care fac ca deșeurile toxice din organism să nu se mai elimine așa cum trebuie, iar în restul organelor peste tot unde apar microtromboze apar și zone de necroză, de moarte celulară care duce la disfuncția fiecărui organ în parte și de asemenea în ganglionii limfatici și în splină. Am constatat o scădere a numărului de limfocite. Este un efect demonstrat al infecției cu SARS-CoV-2.”

Citeşte şi: Prim vicepreşedintele PNL Vrancea a picat BACUL. Vezi ce materie l-a tras în jos!

”Acești oameni care aveau vârste între 40 și 57 de ani, erau oameni care ar mai fi trăit minim 20, 30 de ani”

Întrebată dacă acești oameni ar mai fi avut o șansă dacă nu erau infectați cu COVID, medicul a răspuns: ”Dacă nu ar fi avut COVID, supraviețuirea, rata de viață era peste 20, 30 de ani.”