POSIBIL MEDICAMENT / Olandezii încearcă “decaparea” proteinei SPIKE din coronavirus SARS-C0V 2

POSIBIL MEDICAMENT / Olandezii încearcă “decaparea” proteinei SPIKE din coronavirus SARS-C0V 2

Apariția noului SARS-CoV-2 de coronavirus uman la Wuhan, China, a provocat o epidemie mondială de boli respiratorii (COVID-19). În prezent lipsesc vaccinurile și terapiile segmentare pentru tratamentul acestei boli.Primul medicament specializat, care atacă coronavirusul Sars-CoV2, este gata. Un anticorp monoclonal (din clasa imunoglobulinelor), specializat în recunoașterea proteinei pe care virusul o folosește pentru a ataca celulele respiratorii umane, relatează Rai News, potrivit Rador.

Cercetarea este publicată pe site-ul BioRxiv de către grupul Universității Olandeze din Utrecht condus de Chunyan Wang. Cercetătorii au declarat la BBC că va dura câteva luni până când medicamentul va fi disponibil, deoarece va trebui să se facă experimente pentru a avea răspunsuri privind siguranța și eficacitatea.

Citeşte şi: Dacă ai un mort în familie de COVID-19, E DEZASTRU. Vezi ce prevede protocolul !

Prin legătura cu proteina Spike, care se găsește la suprafața coronavirusului, anticorpul monoclonal îl împiedică să atace celulele și, în acest fel, face imposibilă pătrunderea virusului în interiorul acestora pentru a se multiplica. Din acest motiv, cercetătorii sunt convinși că anticorpul are un potențial important “pentru tratamentul și prevenirea Covid-19”.

“Determinarea formei proteinei spike în SARS-Cov-2 este cheia pentru a descoperi cum se ținteşte virusul”, a declarat Jason McLellan, autorul principal al studiului și profesor asociat de bioştinţe moleculare la Universitatea din Texas din Austin.

Norocul cu cercetările SARS 1

Cercetătorii lucrau deja la un anticorp împotriva SARS, când s-a declanșat epidemia Covid-19 sau Sars2 și au realizat că anticorpii eficienți împotriva primei boli reușeau să o blocheze și pe a doua.

Studiile sunt încă în curs și anticorpul trebuie să fie supus unor teste foarte riguroase, dar cercetătorii speră să convingă o companie farmaceutică să producă medicamentul.

Toate acestea, potrivit oamenilor de știință de la Utrecht, ar necesita mult mai puțin timp decât dezvoltarea unui vaccin pentru noul coronavirus.

Aceştia susţin că e un studiu preliminar şi nu poate fi considerat concludentă, menit să ghideze practica clinică / comportamentul legat de sănătate sau să fie prezentat în presă ca informație certă. Cu toate acestea mai multe publicaţii de prestigiu din lume au preluat informaţia.

Proteina Skipe din coronavirus este studiată de mai mult timp de către oamenii de ştiinţă din întreaga lume.