Pacienții vindecați de COVID-19 dezvoltă imunitate, timp de șase luni, relevă un nou studiu

Pacienții vindecați de COVID-19 dezvoltă imunitate, timp de șase luni, relevă un nou studiu

Aproape toate persoanele care au trecut prin boala COVID-19 dezvoltă anticorpi care îi protejează timp de cel puțin șase luni, relevă un studiu din Marea Britanie, efectuat pe un eșantion reprezentativ dintre vindecați.

Cazurile de reinfecție sunt rare, mai spun oamenii de știință consultați de Reuters.

99% dintre cei trecuți prin COVID-19 au anticorpi pentru SARS-CoV-2, timp de trei luni, evocă rezultatele cercetării. Pe de altă parte, după cele șase luni, 88% și-au mai păstrat imunitatea.

citește și: THE GUARDIAN: Imunitate de până la 76% cu prima doză Oxford

Ce e seroprevalența? 12,4% dintre londonezi au trecut prin boală

Deși nu putem fi siguri în legătură cu acest lucru legat de imunitate, rezultatele sugerează că oamenii pot fi protejați natural împotriva infecției ulterioare timp de cel puțin șase luni după infecția inițială, a spus Naomi Allen, profesor și cercetător șef la UK Biobank, instituție care a efectuat studiul.

Citește și: THE ECONOMIST: “Din cauza eurocraților, ROMÂNIA va întârzia imunizarea”

Studiul Biobank din Marea Britanie a constatat, de asemenea, că proporția populației din Marea Britanie cu anticorpi COVID-19 – o măsură cunoscută sub numele de seroprevalență – a crescut de la 6,6% la începutul perioadei de studiu în mai / iunie 2020 la 8,8% până în noiembrie / decembrie 2020.

Seroprevalența SARS-CoV-2 a fost în Londra de 12,4% și mai puțin frecventă în Scoția, unde s-a înregistrat o cotă de 5,5%.

În România, Institutul Național de Sănătate publică nu a mai efectuat un studiu similar din vară.