O bacterie scăpată dintr-un laborator a infectat peste 6.000 de chinezi

O bacterie scăpată dintr-un laborator a infectat peste 6.000 de chinezi

Mai mult de şase mii de persoane din oraşul Lanzhou, capitala provinciei Gansu din NV-ul Chinei, au fost testate pozitiv pentru bruceloză, a anunţat guvernul local citat de Reuters și Xinhua. 

Focarul de îmbolnăviri a apărut după ce o bacterie a fost scăpată anul trecut dintr-un laborator al unei companii bio-farmaceutice care produce vaccinuri pentru animale, autoritățile chineze oferind informații publice despre epidemie doar în luna septembrie a acestui an.

Citeşte şi: Codruţ Sarafoleanu: Despre miros şi gust de la medical la social

12% din teste au fost pozitive

Guvernul de la Beijing a testat de 55.725 de locuitori ai oraşului, dintre care 6.620 au avut până în prezent rezultate pozitive la bruceloză, a anunţat guvernul din Lanzhou în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit unei informaţii publicate joi de cotidianul “Global Times.
Bruceloza este o boală transmisă de animale sau prin produse de origine animală.

Micro-organismul poate să nu dispară niciodată din organism

Simptomele la om încep cu febră, dureri de cap, o stare generală de rău, dureri musculare cu recăderi ale temperaturii.

Perioada de incubaţie variazăde la 5 zile la câteva luni şi este în medie de două săptămâni.

Unele simptome pot deveni cronice şi nu dispar niciodată.

Pentru tratament se administrează o terapie combinată de antibiotice. Doxiciclina 100 mg  de 2 ori/zi timp de 3-6 săptămâni plus streptomicină 1 g la 12-24 ore timp de 14 zile, scad rata recăderilor.

Cum a evadat BACTERIA?

Un laborator public din Lanzhou a folosit în iulie-august 2019 un dezinfectant expirat pentru producţia de vaccinuri anti-bruceloză destinate animalelor, au anunţat autorităţile chineze, susţine Hotnews.