Nu ignora durerile de sân!

Nu ignora durerile de sân!

Sânii, simbol al feminității, sunt expuși unor dereglări hormonale care de multe ori pot degenera în afecțiuni maligne. Mastodinia, însoțită de senzația de tensiune, de mărire a sânilor, poate iradia în membrul superior. Factorii favorizanți sunt: dezechilibrele hormonale, cât și modificările genetice.

Multe femei percep durerea mamară de dinainte de menstruație ca pe o apăsare dureroasă.

Durerea de sâni care dispare o dată cu venirea menstrei, dar reapare la următoarea menstruație, este de natură hormonală și reprezintă un pericol. Alte cauze al durerilor de sân ar putea fi inflamațiile la nivelul glandei mamare, cunoscute sub denumirea de mastite. Acestea sunt afecțiuni benigne care apar în special în timpul alăptării. Indicat este ca doamnele să aibă o igienă locală riguroasă și să alăpteze cu ambii sâni în mod egal.

Durerea de sân aciclică apare mai rar şi este resimţită altfel decât durerea ciclică, ea nu variază cu fazele ciclului menstrual. Se poate simţi ca o strânsoare, arsură sau rană,constantă sau intermitentă, afectează de obicei doar unul dintre sâni.

Durerea extramamară se simte ca o mastalgie (durere, arsură mamară), dar de fapt punctul de plecare este în altă parte. O suprasolicitare musculară la nivelul toracelui poate determina dureri la nivelul coastelor sau a peretelui toracic.