Isteria COVID-19 / Câştiguri imense la Burse cu medicamente vechi

Isteria COVID-19 / Câştiguri imense la Burse cu medicamente vechi

În condiţiile unei căderi a indicelui de referinţă al Bursei de pe Wall Street, o firmă nu prea cunoscută, GILEAD SCIENCES, a înregistat creşteri de  4,59%, în doar câteva ore, asta în timp ce acţiunile Sanofi sau Glaxo Smithkline – firme de prestigiu din domeniul producere vaccinurilor – înregistraseră scăderi dramatice.

Se ştie că pe bursă şi căderile abrupte aduc bani celor care ştiu să prindă valul, adică au informaţia la timp.

Citeşte şi: COVID-19 este mult mai puțin letal decât SARS, dar mult mai contagios

Cum a făcut ieri GILEAD SCIENCIES?

Un oficial al O.M.S. a menţionat REMDESIVIR, folosit pentru tratarea EBOLA, drept medicamentul salvator pentru tratarea COVID-19.

Tot în acelaşi timp, un reprezentant al guvernului Chinei anunţă că va publica un raport despre succesul utilizării acestuia în tratarea celor spitalizaţi în Wuhan. Conducerea a scos la bătaie 42.905.000 de acţiuni (în zilele precedente s-a înregistrat o medie de circa 14 mil n.a.). Acţionarii au câştigat 140 de milioane de dolari într-o singură zi.

În România, dacă o mască era la preţul de 20 de bani, ieri se vindeau în farmacii cu 10 lei bucata. Business adevărat cu coronavirus.

În Japonia, care se confruntă cu un singur caz de infecție, ministrul sănătății a menționat favipiravir, un medicament antivirus dezvoltat și vândut de Fujifilm sub numele de AVIGAN, ca fiind unul dintre mai multe medicamente pe care țara le testează ca tratament.

Producătorii de film de altădată dau LOVITURA cu un medicament vechi

Anunţul oficialului nipon a săltat marți acțiunile companiei cu până la 8,8%, informează Bloomberg. Avigan este aprobat în Japonia ca tratament pentru gripa nouă. Anterior a fost folosit și pentru tratarea pacienților cu Ebola în Guineea.

Compania are în vedere creșterea producției AVIGAN după o solicitare a guvernului japonez, a declarat purtătorul de cuvânt al Fujifilm, Takahiro Taguchi.

Fujifilm a furnizat recent guvernului un stoc de produse Avigan, pentru două milioane de oameni. Nu este însă clar dacă doza utilizată pentru gripă ar fi adecvată pentru noul coronavirus, a spus Taguchi.

În acelaşi timp, cercetătorii de la Centrul OncoGen din Timișoara au trimis O potențială metodă de producere a vaccinului de imunizare contra SARS 2 către colegii lor din Europa și din Statele Unite, “cei care pot să ducă mai departe povestea asta, adică să producă vaccinul”, a explicat, într-un interviu acordat HotNews.ro, profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen.