În România sunt 99 de persoane în carantină şi 7.174, în izolare voluntară

În România sunt 99 de persoane în carantină şi 7.174, în izolare voluntară

Pe teritoriul României, 99 de persoane sunt în carantină şi 7.174, în izolare voluntară la domiciliu, acestea fiind persoane asimptomatice, care nu prezintă semne de boală, a declarat ieri secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.  Toţi cei aflaţi în carantină au rezultat negativ la coronavirus, mai spune oficialul.

Nelu Tătaru a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, că persoanele care intră în carantină primesc cele necesare din partea autorităţilor locale, iar în cazul celor izolate la domiciliu un membru al familiei poate ieşi să facă aprovizionarea.

Citeşte şi: Isteria COVID-19 / Câştiguri imense la Burse cu medicamente vechi

Nelu Tătaru a precizat că acei pacienţi care intră în carantină sau izolare la domiciliu beneficiază, conform legii, de concediu medical.

Pentru cei aflaţi în carantină

“Nu este nevoie să ne schimbăm modul de viaţă, nu este nevoie să aglomerăm supermarketurile, nu este nevoie să ne panicăm toate rudele din străinătate sau din ţară” a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a transmis un “mesaj de calm” şi un “îndemn la prevenţie şi nu la panică”. El a spus că regulile pe care trebuie să le respecte populaţia sunt aceleaşi ca în cazul unei infecţii gripale, că nu trebuie aglomerate spitalele sau unităţile de primiri urgenţe, iar cei afectaţi trebuie să se prezinte la medicul de familie.