Hans Christian Andersen – un solist al sexului

Hans Christian Andersen – un solist al sexului

De fiecare dată când Hans Christian Andersen se masturba punea un semn în jurnalul său. “Azi am fost vizitat de fel de fel de persoane, sunt atât de dulci”, avea să scrie. “Când au plecat, am avut o dublă senzaţie.”

În Danemarca, Andersen este privit ca un erou național, cu o imagine mai albă decât albul. Fanii lui susțin că motivul pentru care nu s-a căsătorit niciodată şi nu a făcut sex a fost dorinţa lui de a rămâne un puritan. Cele mai multe biografii despre viaţa sa sunt foarte plictisitoare. Dar există, totuşi una: „Hans Christian Andersen: Viața unui Povestitor” de Jackie Wullschlager, care pare cea mai fantastică. Wullschlager abordează aspecte ale vieții sale, care nu au fost discutate deschis. Nu numai despre sexualitatea sa tăinuită, dar şi despre alte părți umbrite ale caracterul său.

Bordelurile din Porte Saint-Denis

Când a vizitat Parisul, de exemplu, el a mers la bordeluri din zona Porte Saint-Denis, nu pentru a atinge femeile, ci pentru a le vorbi. Se reîntorcea la hotel şi trăgea o labă, apoi scria în jurnalul său. Cu toate că nu a avut o viață sexuală activă, există unele dovezi că el era bisexual, îi plăceau şi bărbații și femeile.

În epoca romantică, iubăreţii îşi scriau scrisori pline de pasiune unul altuia, dar aceasta nu însemna că au şi doarmit împreună. Romantismul lui Andersen a depăşit o grămadă de limite. A scris scrisori de dragoste la o mulțime de băieţi tineri. El a avut, de asemenea, mari pasiuni pentru câteva femei, cu toate că erau femei, el a fost destul de sigur că nu le-ar putea iubi cu adevărat: Jenny Lind, de exemplu, una dintre cele mai mari soprane suedeze, ale cărei turnee alături de Andersen au făcut lumea să ciripească.Şi nu era încă epoca twitterului.

Un om cu o imaginaţie bogată este un tip extrem de creativ

 

Viaţa ascunsă a lui Andersen

andersenMarele povestitor de geniu avea o viaţă ascunsă. Era un masturbator de calibru. La această concluzie au ajuns cercetătorii de azi. Era un solist al sexului. După cum se ştie din muzică, a face solo e o stare de maximă performanţă. Pe măsura ce cresc mai mari, adolescenţii înlocuiesc poveştile lor de culcare cu masturbarea și fanteziile sexuale. Un om cu o imaginaţie bogată este un tip extrem de creativ.   Poate că incertitudinea sexuală a lui Andersen reprezintă o reverberaţie târzie a copilăriei sale dificile. Nu este de mirare că un om ca el a scris “Rățușca cea urâtă,” o metaforă pentru stângăcia copilăriei și trecerea la maturitate.

Înainte de Jung şi Freud, Andersen a sugerat că fiinţa umană are şi părţi întunecate. Dacă laşi umbra să te acopere te poate distruge, avea să spună e de multe ori.

 

 

Povestiriile sale

Mica Sirenă

O poveste extrem de tulburătoare și morbidă despre o sirenă care s-a încurcat cu o o vrăjitoare, care i-a tăiat limba pentru iubirea unui prinţ. Inevitabil, Prinţul nu va cunoaşte niciodată sacrificiului ei. Metafora principală este că femeia îşi dă viaţa pentru acel prinţului inaccesibil. Unii biografi cred că această poveste exemplifică dragostea lui Andersen pentru tânărul  Edward Collin, căruia i-a scris: „Tânjesc după tine ca după o frumoasă fetişcană din Calabria

casa andersencasa în care a copilărit Andersen

 

Pantofii roşii 

Karen, o antieroină, preferă să meargă la biserică în pantofi roşii, decât să se îngrijească de bunica ei. A fost pedepsită să danseze fără încetare pentru păcatul acesta.

Fecioara de gheaţă

Iubirea pătimaşă dintre Rudy și Babette este furată de Regina de gheaţă, o figură înspăimântătoare, care reprezintă moartea.