Evoluţia coronavirus în România / “Un fenomen inexplicabil”, susţine profesorul Rafila

Evoluţia coronavirus în România / “Un fenomen inexplicabil”, susţine profesorul Rafila

În ultima perioadă, străzile au fost pline. Românii nu prea mai au răbdare să stea în izolare. România a intrat pe o pantă descendentă în ceea ce priveşte infectarea cu noul virus. Statistică ultimelor zile, raportată la testele făcute, arată că a scăzut numărul îmbolnăvirilor.

Deşi nu găseşte nicio explicaţie, profesorul Alexandru Rafila spune că trebuie să fim vigilenţi. Cu toate acestea, spune ministrul Sănătăţii, trebuie să rămânem precauţi, pentru a nu ne trezi, cu o explozie de cazuri.

Tocmai de aceea, peste 200 de spitale rămân închise dacă nu îşi fac circutite separate pentru pacienţii non-COVID. Ceilalţi bolnavi, pot merge să se trateze, în spitalele judeţene, spune Nelu Tătaru.

Citeşte şi: CORONAVIRUS / O nouă schemă de tratament marca Virgil Musta

Până acum în România s-au înregistrat peste 16.000 de cazuri de COVID 19

Conform statisticii, în ultima săptămână, cu excepţia a 2 zile, 9 şi 13 mai, numărul cazurilor noi a fost în scădere. Având în vedere că în aceeaşi perioadă a crescut capacitatea de testare şi, cu excepţia zilelor de week-end, s-au prelucrat tot mai multe teste, se poate constata că România a intrat pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor de COVID-19. Dar, spune ministrul Sănătăţii, trebuie să rămânem precauţi.

Rafila: “Un fenomen inexplicabil”

‘Sunt bucuros că s-a întâmplat un fenomen, nu știu încă de ce, și anume faptul că de patru zile suntem într-o scădere sensibilă a numărului de cazuri de Covid-19. Nu am avut niciodată patru zile la rând cu o cifră de infectări de aproximativ 200 de cazuri zilnic. Să vedem dacă este o întâmplare sau acest trend se menține și suntem într-o perioadă de scădere a infecției.’ a spus Rafila.

‘Sunt oarecum surprins de această evoluție pentru că știm bine, în ultima perioadă, lumea a fost mai prezentă pe stradă. Se vede acest lucru și în trafic! Practic, nu putem vorbi despre o diminuare a activității oamenilor, ci, dimpotrivă despre o creștere. Sunt curios ce se va întâmpla în perioada următoare.’ a explicat Alexandru Rafila, într-o intervenție la B1 TV.

Citeşte şi: Următorul val de coronavirus ar putea fi mai puţin agresiv, prevăd geneticienii americani