EROII DIN LINIA I / 16 cadre medicale din Iaşi redeschid Spitalul din Suceava

EROII DIN LINIA I / 16 cadre medicale din Iaşi redeschid Spitalul din Suceava

La apelul medicilor infectaţi cu COVID-19 din Suceava, care au cerut ajutor din partea colegilor din alte judeţe,  16 cadre medicale din Iaşi  au ales să-și lase familiile acasă și să lupte pentru sănătatea sucevenilor. Aproape o sută de medici şi asistente sunt infectate şi se află în carantină.

Cei 8 medici ieşeni şi opt asistente şi-au împachetat doar câteva lucruri, și-au îmbrățișat copiii, soții, soțiile și mamele și au plecat la drum. Datorită lor, s-a redeschis Spitalul Județean Suceava. Toate cadrele medicale de la unitatea medicală nu mai sunt în acest moment în măsură să lucreze și asta pentru că mulți sunt internați, alții sunt în autoizolare. Spitalul a fost închis câteva zile bune pentru dezinsecție, iar joi seara (n.r.- 26 martie), a fost anunțată redeschiderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului mai sus menționat.

Citeşte şi: Povestea tânărului care s-a dus călare la maternitate: „n-am avut bani de taxi”

Iașul a fost ales ca centru de rezidențiat, de coordonare, care susține și alte județe în caz de nevoie

Drept urmare, 16 cadre medicale ieșene au plecat să sară în ajutorul vecinilor noștri. Deși au fost sceptici când au fost selectați pentru plecare, aceștia au acceptat provocarea. Nu este ușor să redeschizi un spital care a fost zile bune în carantină după infectarea mai multor cadre medicale și pacienți cu COVID-19.

„Au plecat spre Suceava opt medici, opt asistenți și infirmieri din UPU SMURD Iași. Aceștia au suportul celor din Suceava, dar nu și a celor din spital, pentru că toți sunt în autoizolare sau internați în spital cu COVID-19. Suportul este asigurat de asistenți și infiermieri de la Spitalul din Fălticeni și asistenți din cabinetele de medicină școlară care sunt în subordinea Direcției de Sănătate Publică Suceava. Este vorba despre cadre medicale care nu au intrat în contact cu niciunul dintre pacienți și care nu reprezintă un pericol”, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Datorită lor, Unitatea Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Suceava este redeschisă. Ea funcționează separat, doar ca Unitate Primiri Urgențe care triază, diagnostichează, tratează și ia decizia internării pentru pacienții care ajung acolo, fără context epidemiologic și infecțios pentru infecția cu COVID-19. Există un triaj care se face în cortul din fața UPU și toți pacienții cu suspiciune merg către triajul spitalului pentru zona de Boli Infecțioase și Pneumologie”, a specificat prof. dr. Diana Cimpoesu, șefa UPU SMURD Iași.