Dureri în dreapta abdomenului

Dureri în dreapta abdomenului

Orice organ din secțiunea mediană a abdomenului poate provoca dureri, cum ar fi apendicele, vezica biliară, pancreasul, rinichii și intestinele.animal in flacari

Iată un ghid al semnelor și simptomelor bolilor pe care le pot ascunde durerile abdominale din partea dreaptă:

Apendicita – durere intensă în partea din dreapta-jos a abdomenului, ce poate începe ca senzații vagi, jenante în jurul ombilicului. Este posibil să ai grețuri, vomă sau febră ușoară.

Sarcină extrauterină – În cazul unei femei insarcinate: dureri severe care apar brusc in partea din dreapta jos sau stanga jos a abdomenului, de obicei fara voma sau febra.

Ocluzie intestinală – Crampe moderate sau severe care cresc în intensitate, sau crampe care apar după mese, însoțite de stări de vomă, mai ales dacă voma are miros de scaun. Alte semne posibile sunt scaunele apoase sau moi, ori constipația.

Anexita – durere vagă (numai la femei), constantă, în partea inferioară a abdomenului însoțită de scurgeri vaginale și de febră. Netratată, duce la infertilitate.

Boala Crohn – dureri in abdomenul inferior. Este posibil ca fecalele să conțină sânge sau mucus, să ai febră, să slăbești rapid, urticarii, oboseală sau dureri ale incheieturilor.

Infecția tractului urinar – durere in abdomenul inferior, adesea însoțită de arsuri sau usturime la urinare, scurgeri galbui, dificultăți la urinare, să ai urina cu miros puternic,  de culoare închisă sau cu urme de sânge. La femei apar dureri în timpul actului sexual.

În toate situațiile trebuie să mergi urgent la doctor pentru a preveni complicațiile.