Durerea din spatele gâtului

Durerea din spatele gâtului

Ai dureri în spatele gâtului? Te jenează ceva? Sigur că te-ai gândit la problemele tiroidei. Dar să ştii că există o sumedenie de alte motive pentru acest disconfort. Totul e să te lămureşti de unde apare.

Vestea bună

Unele infecţii virale provoacă dureri de gât, așa că, dacă ai fost răcit de curând acestea sunt cauzele. Tensionarea ligamentelor gâtului, ciupituri de nervi şi artrita, toate sunt capabile de a provoca dureri de gât şi disconfort. Gâtul este o structură complexă, care include ganglionilor limfatici, glanda tiroidă, mușchii, venele, arterele, laringele, esofagul și traheea. În practica clinică, tiroida dă rar dureri în această regiune.

Gândeşte-te ce fac oamenii fără gât. Merg parcă-s teleghidaţi. Par a fi înghiţit un stâlp de înaltă tensiune. Păşesc băţoşi.

Vestea proastă

Deși există multe motive mai puțin inofensive pentru durerile de gât, uneori exprimă semne de noduli pe tiroidă, o guşă, eventual. În aceste situaţii ai senzaţii de strângere de gât, dificultăţi la înghiţire, tuse sau respiraţie greoaie. de asemenea, indica, eventual, o problema cu tiroida, inclusiv o gusa sau noduli pe tiroida. Acest lucru este capabil de a crea dureri semnificative de gât, tuse, senzaţie de constrictie și dificultăți la înghițire sau respirație. În lupta cu greutatea corporală pot apărea astfel de reacţii. Alte cauze mai grave de dureri de gât includ cancerul tiroidian și tiroidita, ambele încep cu simptome similare de dureri de gât, dificultăţi la înghiţire, doar că se umflă nodulii limfatici. Fiind probleme serioase de sănătate, este important să discuți cu medicul dacă ai dureri de gât care nu te lasă.

Simţi ceva apăsător, ai dificultăţi la înghiţire, mergi la medic!