Două pastile contra COVID-19 vor fi autorizate în SUA

Două pastile contra COVID-19 vor fi autorizate în SUA

Organismul american specializat pentru autorizarea medicamentelor, FDA, va aproba zilele acestea o pereche de pastile pentru tratamentul COVID-19, informează Bloomberg. Potrivit unei surse din interiorul instituției, aceasta va fi o piatră de hotar pentru lupta împotriva pandemiei.

Într-un discurs de la Casa Albă, președintele Joe Biden a spus că administrația SUA va distribui gratuit 500 de milioane de teste rapide, începând din ianuarie 2022, pentru a reduce in incidența tulpinei Omicron. L-a însărcinat pe secretarul apărării să trimită 1.000 de profesioniști din domeniul medical militar în zonele cu incidență ridicată. A mai anunțat noi locuri de vaccinare și de testare, informează New York Times.

Pastilele se iau acasă, la recomandarea medicului

Pastila Pfizer, Paxlovid și molnupiravirul Merck, este destinată persoanelor cu risc mare de boală, fiind administrată după ce sunt testate pozitiv pentru coronavirus. Pastila se ia acasă timp de mai multe zile, la recomandarea medicilor, astfel încât se va mai ridica povara de pe spitale.

Într-un studiu clinic, pilula Pfizer a dus la o reducere cu 89% a spitalizării pacienților care au primit medicamentul în decurs de trei zile de la dezvoltarea simptomelor, comparativ cu pacienții cărora li sa administrat placebo. Niciunul dintre cei testați clinic cu medicamentele respective nu a murit.

citește și: S-a AUTORIZAT înlocuitorul vaccinurilor anti-COVID!

Pilula Merck, autorizată luna trecută

Autorizațiile FDA pot veni cu limitări cu privire la cine ar trebui să primească dozele, a spus una dintre persoanele familiarizate cu tema. Un comitet consultativ al Administrației pentru Alimente și Medicamente a recomandat luna trecută pilula Merck, cu toate că unii membri ai grupului și-au exprimat îngrijorări în legătură cu efectele adverse, mai ales la femeile însărcinate. Și aceasta, zic sursele, va fi autorizată săptămâna aceasta.

Vorbind marți la Casa Albă despre tulpina Omicron, președintele Joe Biden a spus că actuala creștere a cazurilor nu se aseamănă cu creșterile anterioare, din cauza disponibilității materialelor medicale și a vaccinurilor. El a avertizat cu privire la creșterea infectărilor la persoanele vaccinate, dar i-a asigurat pe americani că aproape toate infectările vor fi ușoare sau complet asimptomatice.

„Nu, nu suntem în martie 2020”, a spus el.