Document guvernamental: Criza focarelor COVID-19. Harta distribuţiei

Document guvernamental: Criza focarelor COVID-19. Harta distribuţiei

Distribuția neuniformă a focarelor de infecție justifică menținerea măsurilor restrictive de prevenire si combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 si continuarea monitorizării, se adaugă în analiza factorilor de risc. „La nivel național, rata de infectare este de 1,1 la o mie de locuitori”, se precizează în documentul guvernamental.

Citeşte şi: REUTERS: Cum un vaccin produs din saliva ţânţarilor poate opri viitoarele epidemii

Analiza factorilor de risc concluzionează că, odată cu relaxarea măsurilor adoptate la nivel național, s-a înregistrat o tendință ascendentă nefavorabilă a infecțiilor covid-19, ceea ce arată că situația de la nivel național nu este încă stabilizată și poate avea un impact semnificativ asupra stării de sănătate a populației si a capacității de funcționare a sistemului sanitar.

„Sunt în continuare necesare măsuri de prevenire și combatere a transmiterii virusului SARS-CoV-2, inclusiv de natură coercitivă,care să permită gestionarea situației la parametrii adecvați nivelului de gravitate inregistrat, precum si o reactie rapidă in functie de evolutia pandemiei”, punctează autorii documentului guvernamental.