Doctorul care a descoperit CORONAVIRUS a murit

Doctorul care a descoperit CORONAVIRUS a murit

Medicul chinez care a tras semnalul de alarmă a existenţei unui nou virus, extrem de contagios, Li Wenliang, în vârstă de 34 de ani, a fost declarat mort într-un spital din Wuhan, azi noapte la ora locală 2.58,potrivit publicaţiei Global Times.

Informaţiile legate de soarta lui Li au înfuriat populaţia. Pe reţelele sociale s-au formulat multe critici împotriva autorităţilor.  „Regretăm profund și suntem mâhniţi de această moarte”, a transmis spitalul central din orașul Wuhan, pe contul său din reţelele de socializare.

Citeşte şi: Să prevenim GRIPA !

Povestea lui Li

La sfârşitul anului trecut, a avertizat asupra pericolului răspândirii noului virus. Poliția chineză l-a cercetat pentru „răspândire de fake-news.” El a postat pe pagina sa un avertisment legat de noua boală, spunând că în spitalul său există mai multe cazuri de gripă.

Șapte pacienți erau în carantină și simptomele bolii păreau a fi cele ale Sars (sindromul respirator acut sever), spunea el atunci. Cu acea ocazie a cerut colegilor să poarte haine de protecție la locul de muncă.

L-au făcut “PENAL”

Patru zile mai târziu, a fost chemat în biroul local de securitate publică, fiind acuzat că „a făcut comentarii false” și a deranjat ordinea socială.

I s-a spus că, dacă va vorbi în continuare despre boală, va fi „trimis în justiție”.Împreună cu alte opt persoane, Li a ajuns în faţa înaltei curţi de justiţie.

Nu a mai comentat o perioadă.

La începutul lunii ianuarie a tratat o femeie de glaucom, fără să-și dea seama că este și pacientă cu coronavirus. Se pare că a fost infectat în timpul operației.  La 10 ianuarie, când China a insistat că nu există cazuri noi timp de o săptămână, a început să tuşească și apoi a făcut febră. Două zile mai târziu, era în spital. Părinții lui s-au îmbolnăvit și ei.

Li a rupt tăcerea, impusă de justiţie

A dat interviuri de pe patul său de spital. „Dacă oficialii ar fi dezvăluit informații despre epidemie mai devreme, cred că ar fi fost mult mai bine. Ar trebui să existe mai multă deschidere și transparență “, a declarat el pentru New York Times.

Numărul deceselor din focarul de coronavirus din China a ajuns joi la 563 

Experții din sănătate s-au pregătit să se întâlnească la Geneva săptămâna viitoare în încercarea de a dezvolta un vaccin. Autoritățile chineze au recunoscut că în ziua precedentă numărul celor infectaţi a crescut cu 73. 70 de decese au fost înregistrate în provincia Hubei, centrul focarului.

Peste 28.000 de infectaţi, numai în China 

Potrivit oficialilor din domeniul sănătății, există mai mult de 28.000 de cazuri în China.

Cel mai tânăr pacient este un copil născut sâmbătă în Wuhan și confirmat pozitiv la doar 36 de ore de la naștere. După naştere, copilul a fost separat imediat de mamă.

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat joi că, deși a fost prea devreme să se spună că focarul de coronavirus din China a crescut, miercuri a fost prima zi în care numărul general de cazuri noi în China a scăzut. Oficialul OMS, Mike Ryan, a declarat că a existat o creștere constantă a cazurilor în provincia Hubei, dar asta nu a fost observată în alte provincii.

În Wuhan, cel mai mare oraș din HUBEI, spitalele se chinuie să găsească suficiente paturi pentru pacienți. Un spital de 1.500 de paturi s-a deschis joi, la doar câteva zile după ce un altul de 1.000 de paturi, făcut din prefabricate, având camere de izolare a început să primească pacienți. La o populaţie de 11 milioane, există doar 8.254 de paturi pentru 8.182 de pacienți cu coronavirus.

În afara Chinei continentale, au fost confirmate cel puțin 230 de cazuri, inclusiv două decese, unul în Hong Kong și altul în Filipine.

O navă de pasageri, în alertă 

Joi, Marea Britanie a confirmat un al treilea caz, în timp ce Japonia a anunţat încă 10 infecții în rândul a 3.700 de pasageri de la bordul Prințesei Diamante, o navă de croazieră acostată în portul Yokohama, în apropiere de Tokyo.

Cele 10 noi cazuri au implicat patru persoane din Japonia, două din SUA și Canada,unul din Noua Zeelandă și Taiwan, a declarat ministerul sănătății, adăugând că cinci erau de 70 de ani, patru de 60.

OMS solicită 675 milioane USD pentru a opri focarul. Directorul său general, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a recunoscut că suma este mare, dar a spus că este „mult mai mică decât factura pe care o vom plăti dacă nu prevenim acum răspândirea focarului”.

Soarta lui Li are ecouri internaţionale

Moartea lui aminteşte de cea a doctorului italian Carlo Urbani, care în 2003 a jucat un rol crucial în identificarea SARS și în DECLANŞAREA alarmei internaționale, dar în cele din urmă a fost ucis de aceast flagel.

Italianul care a descoperit SARS a fost ucis de acesta 

Lucrând pentru OMS în Hanoi, Vietnam, Carlo Urbani a descoperit că boala este extrem de contagioasă. A alertat organizaţiile internaţionale. Astfel că s-a reuşit stoparea răspândirii virusului apărut în Vietnam.   fost chemat la un spital când un pacient a ajuns din Hong Kong cu simptome neobișnuite de pneumonie. El a recunoscut că boala era extrem de contagioasă, a fost controlată strict și a apelat la autoritățile medicale internaționale. Acțiunea sa a CONVINS OMS să ridice o alertă la nivel mondial cu privire la boală și a stopat răspândirea ei în Vietnam.