Cum să tratezi hemoroizii?

Cum să tratezi hemoroizii?

Yucky, generația conectată, este mai predispusă ca cele din urmă pentru “bolile calculatorului”. Una dintre ele sunt hemoroizii, umflături ale vaselor de sânge in interiorul sau în jurul anusului și rectului. Venele hemoroidale sunt situate în partea inferioară. Uneori, ele se umflă, astfel încât pereții devin întinși, subțiri și iritați de trecerea tranzitului intestinal. Hemoroizii sunt clasificați în două categorii generale: interni și externi.

Hemoroizii interni sunt suficient de departe în interiorul rectului pentru a-i putea vedea sau simți Ei, de obicei, nu dor, pentru că există puțini nervi în rect. Sângerarea poate fi singurul semn că ei sunt acolo. Uneori hemoroizii interni se măresc și ies în afara sfincterului anal. Așa-i puteți simți. În contact cu hainele ei se irită și așa sângerează. Deobicei, se retrag singuri.

 

Hemoroizi externi se află în interiorul anusului și sunt adesea incomozi. Da.că apare un hemoroid extern îl puteți vedea și simți. Cheagurile de sânge apărutte în scaun sunt de la hemoroizi. Dacă ar fi sânge din interior, acesta ar fi de culoare maronie sau neagră. formează uneori în hemoroizi externi prolapsed, provocând o stare extrem de dureros numit tromboză. Dacă un hemoroid extern devine trombozat, el arată destul de înfricoșător, de culoare violet spre albastru, și ar putea, eventual, sângera. În ciuda aspectului lor, hemoroizi trombozati nu sunt de obicei suferințe grave. Cu un tratament specific, se vor rezolva în aproximativ o săptămână. Dacă durerea este de nesuportat, hemoroidul trombozat poate fi îndepărtat cu o intervenție chirurgicală, care oprește durerea

Sângerarea anală și durerile de orice fel, care nu cedează la tratament, trebuie evaluate. Pot pune viața în pericol, fiind indicii simptomatologici de cancer colorectal. Totuși, hemoroizii rămân principala cauză de sângerare anală si sunt rareori periculoși, dar un diagnostic clar poate fi pus doar de medicul tău.

Care sunt cauzele apariției hemoroizilor?om pe buda

Oricine, la orice vârstă, poate fi afectat de hemoroizi. Apar foarte frecvent. Aproximativ 50% dintre oameni se confruntă la un moment dat în viața lor cu astfel de probleme. De obicei, sunț mai frecvenți la persoanele în vârstă și la femei în timpul sarcinii. Cercetătorii nu sunt încă siguri care e cauza inflamării vaselor de sânge. Vene “slabe” – care duc la hemoroizi și alte vene varicoase – pot fi moștenite, spun surse medicale.

Este probabil că presiunea abdominală extremă determină venele sa se umfle și să devină sensibile la iritații. Presiunea poate fi cauzată de obezitate, sarcină, stând prea mult așezat, mersul des la toaletă, tuse, strănuturi, vărsături.

Dieta are un rol esențial în producerea – și prevenirea – hemoroizilor. Persoanele care mănâncă în mod constant o dietă bogată în fibre sunt mai puțin predispuse pentru a face hemoroizi, dar cei care preferă o dietă bogată în alimente procesate au un risc mai mare. O dieta slabă în fibre sau consumul de lichide inadecvat pot provoca constipație, suferință ce produc hemoroizi în două moduri: încordarea la toaletă pune o presiune sporită pe vase, de asemenea, scaunele tari irită și mai mult venele umflate.

Care sunt simptomele?

Simptomele hemoroizilor includ:

Sângerare roșiatică aprins din anus. Sângele poate fi descoperit pe hârtia igienică.
Sensibilitate sau durere in timpul tranzitului intestinal.
Umflarea dureroasă sau un nod lângă anus.
Mâncărimi anale.
Mucus anal.

Cere sfatul medicului în cazul în care:

Ai sangerare rectală, pentru prima dată, chiar dacă ai citit pe net că e semn de hemoroizi. Polipii de colon, colita, boala Crohn, cancerul colorectal poate provoca, de asemenea, sângerări rectala. Un diagnostic precis este esențial.
Ai fost diagnosticat cu hemoroizi și ai sângerări rectale, care devin cronice (zilnice sau săptămânale) revin-o la medic. Sângerările hemoroidale excesive pot provoca anemie.

Cum știu dacă am hemoroizi?

În primul rând, medicul se va uita în zona anală, probabil prin introducerea unui deget înmănușat lubrifiat sau cu un anoscop (un tub gol, luminat pentru vizualizarea părților interne dindureri in fund rect).

Mai multe proceduri vor fi necesare pentru a identifica hemoroizii interni și/sau a exclude alte afecțiuni care cauzează frecvent sângerări anale, cum ar fi fisura anală, colita, boala Crohn și cancerul colorectal.

Pentru a vedea mai departe în canalul anal (inferior, sigmoid, colon), sigmoidoscopia poate fi folosită sau colonoscopia. Pentru ambele proceduri, un tub  flexibil cu lumină va fi introdus in rect.

Care sunt tratamentele pentru hemoroizi?

Există tratamente pentru hemoroizi disponibile la farmacii sau prin intermediul medicului de familie.

Creme, unguente și supozitoare poate ajuta la ameliorarea tumefacției și a inflamației, dar pot ameliora simptomele doar pe termen scurt. Un medic de familie poate recomanda creme cu corticosteroizi pentru inflamațiile severe

Băile de șezut sunt o terapie tradițională: stai în aproximativ 8 cm de apă caldă timp de 15 minute, de mai multe ori pe zi, mai ales după un scaun.

Analgezicele ajută la ameliorarea durerilor cauzate de hemoroizi. Produsele cu anestezic local pot fi prescrise pentru a trata hemoroizii dureroși.

Dacă ești constipat, un medic de familie îți poate recomanda utilizarea unui laxativ.

Cu toate acestea, aceste tratamente nu te scapă de hemoroizi în sine.

Dacă ești gravidă, discută cu medicul un tratament, inclusiv schimbările de dietă.

Dacă simptomele persistă, medicul îți va indica una din următoarele proceduri:

Injecție sau scleroterapie. Un hemoroid intern poate fi injectat cu o soluție care creează o cicatrice și închide hemoroidul. Injecția nu este dureroasă.

Nutriție și dietă

avocadoPoți preveni constipația urmând o dietă bogată in fibre. Mesele și gustările ar trebui să fie constituite, în primul rând, din legume, fructe, nuci si cereale integrale, cât mai puține alimente procesate și carne.

Dacă nu te simți în stare să modifici dieta, suplimentează mâncărurile cu produse laxative din alimente (Evită laxativele medicamentoase, care pot provoca diaree, iritând și mai mult venele umflate.)

Bea cel puțin opt pahare de apă în fiecare zi; dacă viața ta

este deosebit de activă sau locuiești într-un climat cald,

vei avea nevoie de mai multă hidratare.conopida

 

Monitorizează aportul de sare. Excesul de sare în dietă provoacă retenție de lichide, ceea ce înseamnă umflarea venelor, deci apariția hemoroizilor.

Remedii, acasă

Încearcă să nu stai ore în șir pe scaun la calculator. Dacă trebuie, ia o pauză: o dată la fiecare oră, te ridici cel puțin cinci minute. O pernă în formă de gogoașă pusă sub șezut e binefăcătoare.
Introdu vaselină doar în interiorul anusului pentru a face scaunele mai puțin dureroase.

Rezistă tentației de a mânca iute.
Fă băi regulate pentru a menține zona anala curată: spălarea excesivă, în special cu săpun,  poate intensifica iritarea.
Nu sta pe toaletă mai mult de cinci minute. Șterge-te blând. Nu în dușmănie. Dacă hârtia igienică este prea aspră încearcă să o umezești mai întâi sau folosește bile de bumbac sau tampoane pentru copii fără alcool.  Usucă zona prin tamponare.
Atunci când efectuezi orice activitate care necesită efort, asigură-te că respiri în mod egal. Dacă îți ți respirația mai mult timp, hemoroidul se umflă.

Cum să previi apariția hemoroizilor?

O dietă sănătoasă și stilul de viață sănătos sunt cele mai bune practici de prevenire a aparițieihemoroizilor. Exercițiile fizice regulate sunt, de asemenea, foarte importante, mai ales dacă ai un loc de muncă sedentar. Mersul, alergarea ajută în mai multe moduri: menține greutatea sub control, previn constipațiile și cresc tonusul muscular.

Tranzitului intestinal sănătos ajută la prevenirea hemoroizilor. Utilizează toaleta imediat ce simți nevoia de a face acest lucru. De asemenea, evită șederea pe toaletăpe perioade prelungite ( nu mai mult de cinci minute).alergare