Cum să reduci grăsimile din ficat?

Cum să reduci grăsimile din ficat?

Ficatul gras este caracterizat prin acumularea de celule lipidice în ficat. Această condiție poate fi cauzată de consumul excesiv de alcool, a unor medicamente sau a acumulării de toxine din mediu. Grăsimile pot provoca mărirea ficatului și poate conduce la dureri abdominale, în special pe partea dreaptă a abdomenului.  Poate fi însoțită de febră, confuzie sau îngălbenirea pielii.

vezi și ——————–>  Ficatul mărit

Pasul 1

Adoptă unui regim alimentar compus din aproximativ 75% produse naturale: fructe, vegetale, semințe și nuci. Conform aprecierilor Dr. James Balch și Phyllis Balch, autorul celebrei cărți “Vindecare prin nutriție”, alimentele crude, legumele introduc mai puține toxine în organism decât alimentele gătite. Consumarea unor mâncăruri bazate pe crudități și pe plante cu frunze pot reduce volumul de muncă al ficatului pentru a regenera celulele sănătoase și a curăța depozitele de grăsime.

Pasul 2

Adaugă boabe de fasole, soia și mazăre în dieta ta. Conform Balches, aceste alimente conțin arginină, un aminoacid care ajută la neutralizarea amoniacului, o substanță toxică, creată de organism în timpul procesului de digestie. Detoxifierea poate reduce stresul asupra ficatului.

Pasul 3

Gyros, falafel și alte mâncăruri grecești cu semințe de anason, din bucătăria mediteraneană, consumate regulat, pot stimula regenerarea celulelor hepatice sănătoase, permițând ficatului să topească grăsimile în exces.

femeia cu salataPasul 4

Mănâncă proteine ​​slabe, cum ar fi tofu și păsări de curte cu carnea slabă, în loc de carne de porc și de vită. Carnea roșie este bogată în grăsimi saturate. În opinia specialiștilor, aceste grăsimi pot favoriza acumulările de grăsimi din ficat.

Pasul 5
Adaugă praf de curcumă la supe, curry și caserole . Curcuma (tumeric) este un condiment frecvent utilizat în bucătăria indiană. În conformitate cu cercetările de laborator, acest condiment conține o substanță chimică, numit curcumină, care poate ajuta la protejarea ficatului de grăsimile acumulate. Acest condiment, folosit și în bucătăria spaniolă la paelia, celebra mâncare catalană, ajută la regenerarea celulelor hepatice și eliminarea grăsimilor.

Ce mănânci?

fructe

legume crude

semințe neprăjite

nuci

fasole

leguminoase

semințe de anason

proteine ​​slabe (soia, avocado, spanac, sparanghel, broccoli, conopidă, cartofi, țelină, morcovi, varză)

curcumă