Cum să faci muşchi?

Cum să faci muşchi?

Se vorbeşte tot mai mult despre tonifierea musculară. Tonifierea înseamnă întărire. Vrei o masă musculară mai mare? Cauţi soluţii miraculoase?

Tonifierea musculară este un subiect pe agenda media şi a publicului. La televizor, la servciu, în sala de sport se vorbeşte permanent despre tonifierea musculară. Cine nu-şi doreşte un corp musculos, mai ales în timpul verii, când “pătrăţelele” trebuie admirate? Cred că te dezamăgesc. Tonifierea musculară este mai degrabă o expresie decât o realitate, asta pentru ca tonifierea musculară nu există, este doar o expresie greşit receptată şi folosită aiurea.

Dar ce este tonifierea?

Un corp tonifiat înseamnă un raport echilibrat între masa musculară şi cantitatea de ţesut adipos din corp. Adică, să ai un procent de grăsime destul de mic în ţesuturile musculare, astfel încât masa musculară să fie vizibilă. Musculatura nu se tonifică, ea este constituită din fibră prin însăşi natura ei.

Nu există muşchi mai tari sau mai moi, cum nu există vară fără soare. În schimb, există straturi de grăsime mai mari sau mai mici. Ţesuturile adipoase schimbă formele. Un muşchi antrenat sau lucrat îsi poate păstra dimensiunea si volumul sau se poate dezvolta, creşte şi astfel îşi modifică forma. Mai sunt situaţii în care muşchii nefolosiţi se atrofiază, o regulă generală a naturii, orice lucru nefolosit se strică, adică îşi pierd forţa şi volumul, dar mu;chii  nu vor fi niciodată tonifiaţi sau netonifiaţmuschii corpuluii. Asta merge în reclamele cu masajele cu pietre pentru naivi. Stai pe spate, citeşti, şi nişte pietre te freacă pe burtă. Poveşti.

Un corp tonifiat se poate obţine doar prin arderea grăsimilor şi dezvoltarea masei musculare. Prin urmare, trebuie respectate două reguli pentru a obţine un corp, in real shape, cum ar spune fata zâmbitoare de pe pereţii sălilor de Gym, într-un timp record: intensificarea arderilor printr-o dietă adecvată, exerciţiile cardio şi cu greutăţi. Două lucruri simple. Clar şi la obiect.

Dacă vrei figuri geometrice rapide, trebuie să o arzi cu greutăţi, gantere, haltere şi alte cele. Pentru a creşte calitatea fibrei musculare este important să ştii să alegi greutăţile potrivite pentru tine astfel încât să îţi poţi permite să efectuezi zece repetări pe serie. Nu îţi forţa muşchii prea tare. Provoci efectul invers. Organismul intră în alertă şi depozitează mai multe grăsimi. El simte că vin vremuri grele.  Aşa că i-aţi un antrenor personal, mai bine decât o culduşerie luată de pe net.

abdomeneSiguri o să mă întrebi cât de des trebuie să mergi la sală. Cel puţin o dată la două zile. Nu ai sală. Vine sala acasă. Doar să-ţi setezi un grup de exerciţii pe care să le faci regulat.

A fost odată unul la sală care făcea 200 de exerciţii pentru abdomen. Exersa cum zicea antrenorul. Câte zece pentru fiecare grupă musculară. După o lună, slăbit, neam. Nici nu respira corect. Nu bea apă. Iar cel mai grav mergea după seara de lucru la sală la chiolhan cu băieţii. Vin şi cefe de porc. Rezultat nul.

Aşa că nu te zgârci şi caută un antrenor personal bun şi un nutriţionist eficient.

Apropo, ştii câte grupe de muşchi are abdomenul?