Cum arată plămânii unor tineri fără alte afecțiuni după ce s-au infectat cu coronavirus

Cum arată plămânii unor tineri fără alte afecțiuni după ce s-au infectat cu coronavirus

Doctorul Iulia Trifu, medic radiolog de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj, trage un semnal de alarmă și explică în ce fel sunt afectați plămânii unor pacienți infectați. E a explicat pentru G4Media.ro că a observat că unii pacienți care au trecut prin această experiență, neagă existența Covid.

Ea lucrează la principalul spital din regiune care tratează persoanele infectate cu Covid-19. Este de părere că mulți pacienți rămân cu leziuni la plămâni, chiar la săptămâni bune după vindecare. În plus, spune medicul, după ce a analizat sute de cazuri, peste 90% dintre cei infectați fac pneumonie bilaterală, cu afectarea ambilor plămâni.

Citeşte şi: Abatoarele COVID-19 din Germania / Împăratul şniţelelor e prieten cu Ţiriac şi Putin

„Am auzit foarte multe, prea multe inepții de genul <<am fost acolo, n-a fost atât de rău, n-am avut nimic, a fost o răceală>> sau, mai rău, <<„Covidul nu există”>>, chiar după ce s-au externat”. Ei sunt puțini, dar cei mai mulți pacienți fac forme moderate, iar o parte fac forme severe. În 90% din cazuri, evoluția înseamnă o pneumonie bilaterală, cu afectarea ambilor plămâni. E ceva ce n-am mai întâlnit niciodată, fiindcă evoluția spre vindecare e foarte lentă și foarte puțin influențată de tratament. N-am avut evoluții spectaculoase în bine. Iar în privința complicațiilor, acestea pot apărea la orice persoană. Ești tânăr și sănătos fără nici un fel de comorbiditate, dar poți să dezvolți forme severe, care îți pun viața în pericol”, spune medicul.

Citeşte şi: Raport autopsii Colentina: pacienţii ucişi de COVID-19 ar mai fi trăit 20-30 de ani

Doctorul a mai prezentat cazul unui tânăr jandarm, un pic supraponderal, dar fără comorbidităţi, căruia i s-au făcut radiografii şi teste CT. La începutul bolii, parametrii imagistici păreau normali, pentru ca peste 48 de ore, plămânii să fie de nerecunoscut (imagini alăturate). A stat mai multe săptămâni la ATI. Medicul spune că după patru săptămâni şi-a revenit, dar având sechele pulmonare.

Citeşte şi: Prim vicepreşedintele PNL Vrancea a picat BACUL. Vezi ce materie l-a tras în jos!