COVID-19 va lăsa urmări / Fauci susține că boala trebuie transformată în SINDROM

COVID-19 va lăsa urmări / Fauci susține că boala trebuie transformată în SINDROM

Oficialii americani din domeniul sănătății s-au reunit la sfârșitul săptămânii trecute cu experți medicali, cu asociațiile de pacienți, pentru a discuta despre efectele pe termen lung pe care le provoacă noul coronavirus.

Concluzia întâlnirii e că în viitor COVID-19 trebuie recunoscut ca sindrom.

citește și: Cercetătorii israelieni susțin că au descoperit leacul împotriva îmbătrânirii

Anthony S. Fauci, cel mai mare expert al națiunilor în boli infecțioase, a declarat că: ‘dacă simptomele pe termen lung afectează chiar și o mică parte din milioanele de persoane infectate cu coronavirus, vom avea o problemă semnificativă de sănătate publică, ” dezvăluie New York Times.

Aceeași publicație citează declarația lui William W. Li, președintele unei fundații medicale, potrivit căruia unii pacienți după vindecare acuză manifestări stranii de cădere a dinților.

citește și: Prof. Dr. Codruţ Sarafoleanu: “În lupta COVID-19, a început bătălia dintre giganţii industriei farmaceutice ?”

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA susține că mulți pacienți negativați au dezvoltat o serie de simptome pe termen lung: oboseală, dureri articulare, dureri toracice, afecțiuni cerebrale, depresi. Însă medicii susțin că se știu încă prea puține lucruri despre complicațiile bolii.

Oboseală de nu se putea ține pe picioare

Sanna Stella, o americancă diagnosticată cu encefalomielită mialgicăm susține că din cauza bolii a suferit „un incident respirator urât” care a lăsat-o epuizată, a avut tuse și febră constantă. Medicamentele au făcut ca simptomele să dispară, dar ea a continuat să se simtă mai obosită pe măsură ce au trecut zilele, până ce s-a prăbușit total. Nu se putea muta de la masa din sufragerie pe canapea. După ce a văzut opt ​​medici, de la medici generaliști până la specialiști, abia un internist i-a pus diagnosticul de encefalomielită mialgică.

Pacienții cu această boală au format o comunitate și pledează pentru derularea mai multor studii asupra etapelor  de acțiune, informează 360 medical.ro