COVID-19/ Un tratament revoluţionar. ACUM şi în România

COVID-19/ Un tratament revoluţionar. ACUM şi în România

Ministrul sănătăţii Nelu Tătaru a confirmat, într-un interviu pentru Digi24, că în România va fi recoltată plasmă de la pacienții vindecați de Covid-19 pentru a fi transferată altor persoane, aflate în stare critică, pentru a le ajuta în lupta cu virusul.

Ministrul Sănătății a spus că România a primit o donație de trei aparate de plasmafereză, iar în prezent există 1.000 de persoane vindecate.

Citeşte şi: TRATAMENT COVID-19 / Veste URIAȘĂ de la Centrul de Transfuzii București

Această plasmă se va recolta în trei centre, urmând ca ea să fie folosită la pacienții critici.

Plasma va fi prelevată de la cei care deja și-au făcut anticorpi și care sunt negativi la Covid-19 prin testarea moleculară.

„Pacienții donează pe baze voluntare, trebuie să fie sănătoși, fără simptomatologie, cu un test negativ și să existe evidențierea anticorpilor”, a explicat Nelu Tătaru.

Israelul are sub 1% mortalitate datorită tratamentului cu plasma convalescentă

Plasma convalescentă este extrasă de la un bolnavi vindecat cu COVID-19 şi se administrează altuia aflat în stare critică. Anticorpii dezvoltaţi de primul îl ajută pe cel din urmă.

Tehnica nu este nouă, ci dimpotrivă, a fost folosită și în combaterea epidemiei de gripă din anul 1918. Este o metodă de transmitere a anticorpilor dezvoltați de o persoană care s-a vindecat către o alta care încă se luptă cu virusul. Și China, dar și Statele Unite și din ce în ce mai multe țări apelează la terapia aceasta. „Anticorpii aceștia funcționează practic ca un medicament, deci îți asigură imunitate pentru câteva săptămâni, poate câteva luni, și este foarte, foarte utilă în primul rând pentru cadrele medicale, care sunt expuse zilnic la o cantitate foarte mare de încărcătură virală, și va fi probabil foarte utilă pentru persoanele din categoriile de mare risc, persoane bătrâne sau persoane care au comorbidități”, explica de curând doctorul Mihnea Boștină, specialist virusolog, profesor la Departamentul de microbiologie și imunologie al Universității din Otago, Noua Zeelandă.

Israelul are sub 1% mortalitate pentru că de ceva vreme în spitale se efectuează acest tratament revoluţionar.

Regina Maria a suferit 3 săptămâni în ianuarie 1918 de pe urma gripei spaniole. Surse medicale, cunoscătoare ale istoriei medicinei româneşti, susţin că Majestatea Sa s-a întremat în urma unui tratament cu plasmă.

Zilierul român aduce cultivatorului german de sparanghel un profit uriaş. Vezi cât !