COVID-19 / Anticoagulantele pot salva viețile pacienților

COVID-19 / Anticoagulantele pot salva viețile pacienților

Medicamentele anticoagulante pot ajuta la salvarea vieților pacienților bolnavi Covid-19, au descoperit medicii de top ai Marii Britanii, aducând speranţe pentru tratamentul virusului mortal.

Specialiștii de la Londra au făcut descoperirea după ce au găsit cheaguri de sânge în apropierea mai multor organe, prin tehnologia de scanare.

The Telegraf susţine că sistemul public de sănătate din Anglia, NHS, urmează să trimită spitalelor un set de proceduri specifice în cazul celor infectaţi grav.

Profesorul Peter Openshaw, care face parte din subgrupul științific de consultanță pentru urgențe (Sage) al Guvernului, a spus că există o extraordinară cooperare între oamenii de ştiinţă pentru studiul asupra unui virus care până acum nu se ştia nimic.

citeşte şi: Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

Specialiștii ATI de la Spitalul Royal Brompton au stabilit legătura cea mai clară între Covid-19 și coagulare, folosind scanări de înaltă tehnologie, CT de înaltă energie pentru a dobândi imagini ale funcției pulmonare la pacienții cu suferinţe grave.

La toți cei testați s-a evidenţiat o lipsă de flux de sânge, ceea ce sugerează o coagulare a sângelui în vasele mici din plămân. Acest lucru explică parțial de ce unii pacienți mor din cauza insuficienței pulmonare prin lipsa de oxigen în sânge, au spus medicii pentru The Telegraph.

Nivelurile scăzute de oxigen au fost înregistrate în mod regulat la pacienții cu Covid-19, mai spun medicii.

Citeşte şi: Inflamarea arterelor şi a ganglionilor la copii ascunde o boală gravă

Prof Openshaw, specialist în medicină experimentală și medic la spitalul din St Mary, a declarat: „Această coagulare nu am mai văzut-o până la alte virusuri. Medicii implicați în descoperirile de la Royal Brompton au recomandat utilizarea cu atenție a medicamentelor pentru subțierea sângelui, care poate avea consecințe mortale. Specialiștii au avertizat că utilizarea anticoagulantelor trebuie să fie făcută de către clinicieni într-o „abordare personalizată”.

Virusul atacă plămânii indirect prin trombii din sânge, relevă studiile recente

Orice tratament ar trebui, de asemenea, să “înceapă foarte devreme” pentru a preveni formarea cheagurilor.

Dozele de heparină cu greutate moleculară mică (LMWH) – utilizate pentru a reduce trombozele venoase și implicit a emboliei pulmonare – sunt deja utilizate în mod obișnuit în doze mici pentru pacienții din spital.

Echipa Dr. Patel a tratat și a studiat peste 150 dintre cele mai critice cazuri din Marea Britanie.

Folosind scanările CT de înaltă tehnologie, au stabilit rapid că lezarea plămânilor a fost „mult mai evidentă” în rândul bolnavilor de Covid decât la alți pacienți care suferă de insuficiență pulmonară. Medicii își vor publica rezultatele săptămâna viitoare.