Coşurile sau umflăturile de pe pleoape nu sunt de neglijat

Coşurile sau umflăturile de pe pleoape nu sunt de neglijat

Umflăturile (albe, roşii, galbene, maronii), care se formează pe pleoape pot fi cauzate de o serie de condiții diferite. Ele pot apărea ca şi chisturi ale pleoapelor, coşuri albe sau formaţiuni în formă de creastă de cocoş pe pleoapă. Acestea pot crește pe marginea pleoapelor, sub pleoape, în interiorul pleoapelor și chiar deasupra sau pe pleoapa superioară. Tratamentele cu antibiotice pot scapa de ulcior, milium și alte infecții bacteriene care cauzează umflături, pete pe pleoape:  Infecțiile bacteriene reprezintă principala cauză a acestor tumefieri care apar pe pleoape. Una dintre cele mai frecvente bacterii care provoacă aceste inflamaţii sunt diferite specii de stafilococi. Există anumiți factori care pot contribui la infectarea glandelor oleaginoase care provoacă iritări ale pleoapelor. Acestea includ:
> Seboreea: Excesul de lichid din glandele mici de pe pleoape.
> Îndepărtarea necorespunzătoare a machiajului ochilor.
> Utilizarea unui machiaj expirat sau de calitate scăzută.
> Slaba igienă a pleoapelor.
> Stres
> Modificări hormonale
> Afecțiunile inflamatorii ale blefaritei, meibonită și acneea rozacee.Cele mai multe umflături sunt de culoare roșie sau de culoarea pielii, și de obicei apar pe marginea pleoapei. Uneori, ele pot fi dureroase. Alte simptome includ ochi roșii, apoși, o senzație de zgârietură, zgârieturi în ochi și sensibilitate la lumină. Deși cele mai multe dintre acestea sunt ușoare sau inofensive, unele pot indica o stare mai gravă. Ar trebui să consultați medicul dacă apare oricare dintre următoarele stări:
> aveți probleme în a vedea
> lăcrimare deasă
> partea albă a ochiului îşi schimbă culoarea
> nu prea vedeţi în lumină slabă
> marginea pleoapelor sângerează, se înrăutățește, crește foarte mult sau este foarte dureroasă
> pleoapa este solzoasă, apare o crustă gălbuie sau roșie, ceea ce poate indica o infecție
> pleoapa are băşici, ceea ce poate indica o infecție

Cauze

Chisturile, formele de acnee, ulcioarele și salazioane se manifestă sub formă de pete mici, umflături sau cosuri pe și în jurul pleoapei. O erupție cutanată în jurul pleoapelor poate începe, de asemenea, ca niște umflături asemănătoare bulei albe și să crească în multe pete albe pe pleoapă. Iată cauzele unui cos pe pleoapă.
ochi 4Meibomita este o tulburare de secretie a glandelor Meibomius, caracterizata prin prurit, usturime si secreţii alb – spumoase ale pleoapelor. Este mai frecventă la pubertate şi la menopauză.

Tratamentul consta în:

> masaje ale pleoapelor si tarsului

> spălături cu soluţii antiseptice alcaline

> tratamentul general antiseboreic

 Salazionul sau orjeletul (urciorul sau ulciorul)

Salazionul apare frecvent la pacienţi cu blefarită cronică şi acneea rosacea. Forma acută de şalazion poate fi similară cu un orjelet la debut şi este practic imposibil de diferenţiat clinic. Leziunea poate drena spontan sau poate persista ca un nodul cronic situat uzual la câţiva mm distanţă faţă de marginea pleoapei. Un şalazion se poate prezenta insidios sub forma unui nodul îndurat, nedureros. Un şalazion mare situat pe pleoapa superioară induce astigmatism.
Diagnosticul se bazează pe aspectul tipic al leziunii. Diagnosticul diferenţial trebuie să includă carcinomul sebaceu şi carcinom bazo-celular. De aceea, examenul histopatologic este important pentru aceste leziuni. Examenul histopatologic evidenţiază pentru şalazion inflamaţie lipogranulomatoasă, cu spaţii clare ce corespund lipidelor, înconjurate de celule gigante de corp străin, neutrofile, limfocite, eozinofile şi o capsulă pseudofibroasă ce se formează frecvent în jurul leziunii. Tratamentul diferă în funcţie de stadiul leziunii. Forma acută de şalazion se tratează cu comprese calde ce favorizează localizarea şi drenajul. Pentru şalazion cronic se indică injecţii intralezionale cu corticosteroizi sau tratament chirurgical. Incizia verticală transconjunctivală permite expunerea adecvată a leziunii şi limitează afectarea glandelor meibomiene din vecinătate. Un şalazion mic, care se poate resorbi spontan, poate fi extras prin incizie şi chiuretare.

Salazion-01Salazion-02

Salazion, pleoapa superioară Salazion, pleoapa inferioară

Intervenţia chirurgicală se poate face prin incizie la piele (dacă şalazionul este extern) sau prin interiorul pleoapei (prin conjunctivă) dacă este intern. În prealabil se instilează picături cu anestezic, se dezinfectează tegumentele pleoapei şi se efectuează o injecţie cu xilină în pleoapă, lângă chist.

Se aplică o pensă hemostatică pentru a reduce sângerarea. După incizie se evidenţiază chistul, care e format dintr-un perete (denumit cămaşa chistului) şi un conţinut grăsos, de obicei suprainfectat. Se incizează cămaşa chistului, se chiuretează conţinutul acesteia şi se extrage cămaşa în întregime. Dacă incizia e prin interior, la conjunctivă, nu se pun fire. Se pansează ochiul până a doua zi, când se face primul control. Postoperator, se va face tratamentul recomandat de medic. Este posibil ca după operaţie, pleoapa afectată să prezinte echimoză şi o uşoară tumefiere. Dacă s-au pus fire, acestea se extrag după 7 zile.

Este necesar un tratament de întreţinere la pacienţii care au blefarită ( infecţie a marginii libere a pleoapei). Este posibil ca în timp şalazionul să reapară în altă zonă la aceeaşi pleoapă sau la celălalt ochi.

Milia

Chisturile sub formă de literă chilirică apar în grupuri sub sau singular deasupra pleoapei.
Chisturile apar ca urmare a prinderii cheratinei sub suprafața pielii. Dacă petele mici de
pe pleoape sunt dure, aceasta se datorează faptului că în compoziţia lor este cheratină,
o proteină foarte puternică. Cheratina se găsește de obicei în unghiile, părul și țesuturile
pielii. Umflăturile de tim Milia sunt inofensive. Dermatologul dvs. vă va informa întotdeauna
că vor dispărea singure. La copii, “machiajele de lapte” sunt destul de frecvente,
dar vor dispărea în câteva săptămâni. Dacă, din motive estetice, este necesar un tratament,
opţiunea disponibilă este crioterapia, îndepărtarea cu laser a miliei, coaja chimică și
dermoabraziunea.

Chisturile pleoapei sau umflăturile

Chisturile sunt destul de frecvente și provin din infecţii bacteriene. Atunci când un por de pe marginea pleoapelor este blocat, acumularea de lichid în interiorul porilor atrage bacteriile. Chistul pleoapelor apare ca un coş, deoarece este un sac plin cu lichid. Simptomele de pete pe pleoape cauzate de chisturi includ roșeaţă, umflare și durere sau rănire. Chisturile sunt cel mai probabil descrise de către pacienţi, ca un coş alb pe pleoapă sau o umflătură galbenă. Acest lucru se datorează faptului că activitatea bacteriană produce puroi.

Boli cu transmitere sexuală

Deși rare, unele boli cu transmitere sexuală pot provoca pleoape roșii, maronii 
sau purpurii pe sau sub piele sau în interiorul gurii, nasului sau pleoapelor. 
Acestea includ chlamydia și HIV. Chlamydia ochiului se poate manifesta după aproximativ 
o săptămână, cu simptome incluzând coşuri pe pleoape sau un coş în interiorul pleoapei 
care creşte între timp.

Un alt BTS care cauzează pete pe pleoape este herpesul ocular sau keratita HSV. 
Umflarea asemănătoare buzelor se poate forma pe pielea pleoapelor și poate provoca 
durere, vederea încețoșată și înroșirea. Herpesul ocular trebuie tratat de către un 
medic și nu acasă, deoarece, de obicei, cauzează complicații.

Xantoma sau umflături grase

De asemenea, numită şi xantelasmă este o tulburare a lipidelor care provoacă un nodul
gălbui, ferm, papule, coş sau placă pe piele. Xantoamele se formează pe ambele pleoape
ale ochilor și se simt moi. Sunt pete galbene pe pleoape datorită acumulării de colesterol
sau lipide. Persoanele cu umflături de xantom sunt foarte susceptibile de a suferi de tulburări
metabolice comune ale lipidelor, cum ar fi boala afectivă a arterelor pancreatice și
coronare.

Papiloma

Aceasta este o tumoare benignă care apare ca un corp străin pe piele. Ele apar ca pete pe pleoape

şi sunt predominante la vârstnici. Inflamația papilomului pe pleoapă este nedureroasă și poate arăta

ca niște negi sau escrescenţe ale pielii. Dacă nu încep să vă obstrucționeze viziunea, medicul dumneavoastră vă recomandă ca tumorile pleoapelor să rămână necontrolate. Îndepărtarea chirurgicală poate fi recomandată în cazul în care este o problemă estetică sau cauzează o vedere slabă.

 

Punctule albe sau colesterolul pleoapelor

Există multe motive care pot duce la astfel de modificări și cel mai important este
să identificați cauza corectă a petelor albe de pe pleoape. Odată ce ați reușit să
faceți acest lucru, puteți descoperi tratamentul potrivit sau puteți încerca anumite
remedii. Rețineți că pata albă poate varia de la dimensiuni mici, la dimensiuni mai
mari și mai evidente. Acest lucru va ajuta medicul să identifice cauza. Bublbul alb poate fi orice, de la un coş până la un depozit de grăsime. Uneori, zona din jurul pleoapei este albă sau roșie și umflată. Poate fi dureroasă la atingere și poate duce la închiderea pleoapelor cu dificultate. În alte cazuri, ciocul alb este prezent între gene, crescând în mărime pe măsură ce progresează infecția. Dacă pata albă de pe pleoapă este cauzată de un depozit de grăsime, atunci nu se va modifica în dimensiune, dar va trebui
să vizitați medicul. Un specialist vă poate ajuta să identificați dacă există sau nu o condiție
care provoacă modificările. Petele albe pe pleoape sunt un semn că, coşul se infectează. Este posibil să apară culori pe ton galben, gri sau alb pe pleoapă, datorită acumulării de celule de puroi în buzunarul chistului. Oricare din cele 11 cauze de mai sus poate produce puncte albe, cosuri și umflături pe pleoapa
inferioară sau superioară. Când este infectat, cosurile sau pleoapele albe ale pleoapelor pot fi dureroase. Ele pot, de asemenea, să crească în chisturi mai mari, provocând tot felul de disconfort. Țesuturile înconjurătoare ale ochiului se pot infecta, de asemenea, cu bacteriile dacă nu se administrează o îngrijire și un tratament adecvat.

PrintTratamentul pleoapelor

Umflăturile și coşurile pleoapei dispăreau, de obicei, fără nici un fel de tratament.
În unele cazuri, tratamentul poate fi necesar, mai ales dacă abcesul este cauzat de
invazia bacteriană. Puteți să scăpați rapid de petele de pleoape cu tratamente și
câteva remedii de la domiciliu discutate mai jos.

Tratamente și medicamente

Tratamentele variază de la medicamente antibiotice la anti-alergeni. Tipul de tratament pe care medicul dumneavoastră îl va prescrie pentru a scăpa de un coş sau umflătură pe pleoapă va depinde de cauză. Antibioticele, de exemplu, sunt utilizate pentru a trata umflăturile cauzate de infecţii bacteriene în ochi. Dacă este necesară înlăturarea corpului umflat, excizia chirurgicală este cea mai potrivită formă de tratament. Puncţia şi stoarcerea sunt, de asemenea, modalități posibile de tratare a umflăturilor, mai ales dacă sunt umplute cu puroi, lichid sau sânge. Dacă există umflături, pot fi administrate injecții antiinflamatoare cu steroizi pentru a reduce umflarea. Dar numai de medici.

Nu vă trataţi după schemele de pe internet!

 

 

Deschideți în Google Traducere