The Guardian / O femeie din WUHAN, purtătoare de coronavirus, a îmbolnăvit cinci rude. Ea nu a păţit nimic

The Guardian / O femeie din WUHAN, purtătoare de coronavirus, a îmbolnăvit cinci rude. Ea nu a păţit nimic

O chinezoaică şi-a îmbolnăvit mai mulţi membri ai familiei cu SARS 2 (numele nou al coronavirusului),  fără să prezinte vreun simptom că ar fi purtătoare a virusului. Ea a călătorit peste 650 de km din Wuhan. Testele iniţiale au indicat că nu era purtătoare de coronavirus. Acest lucru sporește îngrijorarea cu privire la posibilitatea unei pandemii globale, scrie The Guardian.

Originară din Wuhan, epicentrul îmbolvănirilor cu noul coronavirus, tânăra de 20 de ani a călătorit câteva sute de kilometri pentru a-și vizita rudele. A îmbolnăvit cinci persoane. Ceea ce îngrijorează lumea medicală e că răspândirea virsului poate fi și asimptomatică și, mai grav, că va fi foarte dificil de oprit, pentru că multe persoane nu exprimă nicio reacţie.

Citeşte şi: Coronavirus a lovit o regiune din Italia cu mulţi români

Concluzia e că există purtători de viruşi care nu dezvoltă boala COVID-19.

Cazul chinezoaicei a fost detaliat de publicația de specialitate „Journal of the American Medical Association”.

Potrivit studiului condus de Dr Meiyun Wang de la spitalul Universității Zhengzhou, tânăra a călătorit 650 kilometri, de la Wuhan la Anyang, în provincia Henan, pe 10 ianuarie. A îmbolnăvit cinci dintre rude și, deși a fost izolată și testată imediat după apariția bolii, părea să nu fie purtătoare de virus. Abia mai târziu, virusul a fost confirmat de alte serii de teste.

Toate cele cinci rude au făcut pneumonie Covid-19, dar, la 11 februarie, femeia purtătoare de virus nu manifesta nici cel mai vag simptom de îmbolnăvire.

Organizația Mondială a Sănătății a admis că, deși măsurile radicale luate de China au fost eficiente și au oferit cumva timp restului omenirii să se pregătească de „întâlnirea” cu noul virus, acesta se răspândește mult mai rapid decât se anticipase

Dr William Schaffner, expert în boli infecțioase de la Universitatea Vanderbilt, Nashville, spune că femeia din Wuhan reprezintă un adevărat laborator natural pentru studierea Covid-19.