Colegiul Regal de Pediatrie: Niciun copil nu trebuie să moară singur

Colegiul Regal de Pediatrie: Niciun copil nu trebuie să moară singur

Ismail e cea mai tânără victimă a COVID-19 din Londra. Avea doar 13 ani.

Joi, 26 martie, a început să aibă primele simptome. În salvare le-a spus paramedicilor că vrea să se facă veterinar, când va ajunge mare.

Situaţia lui s-a înrăutăţit. A trebuit să zacă singur, potrivit The Telegraph.

Avea mari probleme cu respiraţia. A făcut un stop cardiac.  A fost băgat în comă indusă. Nu a mai rezistat. Ieri, medicii i-au constatat moartea. E cea mai tânără victimă a coronavirusului din Marea Britanie.  

De ce a trebuit să moară singur? 

Mama lui Ismail, Mohamed Abdulwahab, în ​​vârstă de 13 ani, a vorbit reporterilor despre durerea ei că nu l-a putut veghea.

Colegiul Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului s-a arătat îndurerat de această situaţie.

Un purtător de cuvânt al Royal College, citat de The Telegraph, a spus: „Nu credem că acest lucru ar trebui să se mai întâmple. Niciun copil nu ar trebui să moară singur în spital”.

Ismail, care nu avea nicio altă afecțiune de sănătate, a suferit un stop cardiac după ce a contractat coronavirus.

Citeşte şi: Confesiuni despre prezent

Tatăl lui Ismail a murit în urmă cu cinci ani de cance.

Mama sa, Sadiya, și cei șase frați ai săi, din Brixton, aflat în sudul Londrei, a rugat populaţia „să stea acasă cât poate de mult, pentru a proteja NHS (sistemul public de sănătate n.a.) și a salva vieți”.T

“Ismail a fost un fiu iubitor, frate, nepot al familiei noastre și prieten al multor persoane care l-au cunoscut. Zâmbetul lui era fermecător. Era întotdeauna blând și amabil,” a spus mama îndurerată. Ea a refuzat să publice vreo fotografie a lui Ismail pentru a nu suferi mai mult când l-ar revedea în gazete.