Ce fructe mâncăm toamna?

Ce fructe mâncăm toamna?

Toţi ştim că vara putem mânca sănătos. Grădina din spatele casei ne oferă o mulţime de fructe şi legume pentru sănătatea noastră. Dar vine toamna. Ce punem în farfurie în acestă perioadă?
Perele, considerat sora mărului, cu un gust fascninat, ne oferă o gamă largă de minerale şi vitamin. Sunt sănătatea inimii. Datorită conţinutului lor, fructele stimulează digestia, crescând pofta de mâncare, vitaminizând şi mineralizând organismul. În stările febrile, scade temperatura, favorizează eliminarea toxinelor din organism, stimulează formarea globulelor roşii şi funcţiile organelor. Şi să nu uităm că frunzele lor sunt recomandate în tratarea afecţiunilor, urinare, renale şi de diabet.
Murele, una din cele mai vechi plante medicinale, mărturii asupra folosirii ei existând de pe vremea lui Hipocrate. Pe cât de greu de obţinut, pe atât de gustoase. Cu un conţinut bogat de vitamin A şi C, aceste fructe mai au în compoziţie şi acid citric, salicilic, pectină, mucilagii.
meri in parg

Merele. Cele mai sănătoase din câte există. Încărcat cu antioxidanţi puternici, protejează împotriva cancerului de sân, cancerului de colon şi ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi.
Strugurii. Vinurile, mai ales cel roşu, lăudat peste tot în lume pentru beneficiile aduse sănătăţii omului, poate reduce riscul de formare a cheagurilor în sânge, sunt buni pentru scăderea colesterolului şi menţinerea tensiunii arteriale sănătoase.