Cancerul de col uterin ar putea dispărea până în 2040, în ţările civilizate

Cancerul de col uterin ar putea dispărea până în 2040, în ţările civilizate

Sute de mii de oameni din întreaga lume au cancer de col uterin. Boala are în prezent o rată mare de mortalitate. Cu toate acestea, specialiștii și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susțin că în următorii 100 de ani, s-ar putea să putem eradica cu totul această formă de cancer, dar cu condiţia VACCINĂRII OBLIGATORII şi a screeningului de două ori în viaţă.

Într-un studiu publicat recent, cercetătorii prevăd că vaccinarea fetelor din țările cu venituri mici și medii împotriva papilomavirusului uman (HPV) ar putea duce la o reducere cu 89,4% a cazurilor de cancer de col uterin în următorul secol, afirmă publicaţia medicalnewstoday.com

Citeşte şi:  Un medicament anti-HIV ar putea trata virusul HPV

HPV este un virus extrem de răspândit. Majoritatea persoanelor, active sexual, se confruntă cu cel puţin o infecție cu HPV în timpul vieții.

De obicei, infecțiile cu HPV nu au efecte semnificative asupra sănătății unei persoane. Cu toate acestea, în cazuri mai severe, virusul poate provoca condiloame genitale și cancer – fiind factorul de risc principal pentru cancerul de col uterin.

VACCINAREA împotriva HPV poate preveni aceste îmbolnăviri. În prezent, Institutul Național al Cancerului (NCI) din SUA recomandă ca toţi copiii să fie vaccinați împotriva HPV până la vârsta cuprinsă între 11 și 12 ani. Ei pot fi vaccinaţi încă de la vârsta de 9 ani.

De asemenea, echipa de cercetători prezice că în țările care au pus în aplicare cu succes o politică de vaccinare împotriva HPV ar putea fi posibilă eradicarea completă a cancerului de col uterin până în 2040-2100.

Screening-ul de două ori în viaţă

Pe de altă parte, „introducerea screeningului de două ori pe parcursul vieții” ar putea grăbi eradicarea cancerului de col uterin cu până la 11–31 ani mai devreme.

Cercetătorii au folosit concluziile a două studii pentru a pune în aplicare strategia OMS de eliminare a cancerului de col uterin, pe care o vor prezenta la cea de-a 73-a Adunare Mondială a Sănătății care va avea loc la Geneva, Elveția, în mai 2020.

„Dacă strategia este adoptată și aplicată de statele membre, cancerul de col uterin ar putea fi eliminat în țările cu venituri mari până în 2040 și pe tot globul în următorul secol, ceea ce ar fi o victorie fenomenală pentru sănătatea femeilor”, argumentează prof. Brisson. „Cu toate acestea,” avertizează el, „acest lucru poate fi realizat numai cu un angajament politic și financiar internațional considerabil, pentru a îmbunătăți prevenirea și tratamentul.”

Şi Olivia Steer şi-a vaccinat copiii, “până la un moment dat”

Şi în România s-a declanşat campania împotriva vaccinării obligatory. Unul dintre copiii militantei anti-vaccin, Olivia Steer, a fost fotografiat de un paparazzi. Pe umăr purta o urmă de vaccin. Vedeta Pro Tv a recunoscut că până la un moment dat şi-a vaccinat copiii. Acum acuză companiile din Big Pharma că pun la cale o conspiraţie.