Cafeaua “păcăleşte” moartea

Cafeaua “păcăleşte” moartea

Oamenii de ştiinţă continuă să investigheze beneficiile băutului zilnic de cafea. Acestea, susţin ei, sunt incredibile pentru sănătate: încetinește îmbătrânirea, reduce greutatea și păcălește moartea. Există acum studii fascinante care explică de ce este cafeaua o băutură miraculoasă.

Un studiu britanic, efectuat pe 500.000 de oameni, pe timp de 10 ani, a descoperit că cei care beau cafea în mod regulat au o probabilitate mai mică să moară decât cei care n-o beau. Cu alte cuvinte, cafeaua fentează moartea!

Care sunt motivele rămâne încă un mister. O teorie spune că având peste 10.000 de compuși chimici care protejează celulele, cafeaua inhibă cauze ale morții încă neidentificate individual.

Un alt studiu spaniol pe 20.000 de oameni a confirmat că cei cu vârstă de peste 45 de ani, care consumă zilnic două ceşti de cafea, reduc cu 30% riscul de moarte.

Cafeaua este asociată cu risc scăzut de boli de inimă, accidente vasculare

Un alt studiu imens – de la Harvard School of Public Health și efectuat pe 200.000 de doctori și asistente medicale pe durata a 30 de ani – a asociat cafeaua cu un risc redus de boli de inimă, accidente vasculare, diabet, afecțiuni neurologice și chiar sinucidere.

Cercetătorii au examinat dosarele a 5.209 oameni din Framingham Heart Study, cel mai îndelungat studiu epidemiologic american și au evidențiat o puternică legătură între consumul de cafea și riscul mai scăzut de boli de inimă. Pentru fiecare ceașcă de cafea în plus, riscul de boli de inimă sau accident vascular a scăzut cu 8% în comparație cu nebăutorii.

Un alt studiu, din Coreea de Sud, a urmărit 25.000 de oameni și a aflat că o cantitate moderată zilnică de cafea este asociată cu mai puține simptome timpurii de boală de inimă.

Cafeaua face corpul să ardă grăsimi

Cercetătorii de la University of Nottingham din Anglia au publicat în Scientific Reports un studiu despre cât ţesut adipos arde organismul uman după consumul cafelei.  Aceştia nu ştiu ce element provoacă acest lucru, dar Michael Simmonds, coautor al studiului, spune că problema este în cercetare.

Cafeaua se compară cu ANA ASLAN

Cafeaua încetineşte procesul de îmbătrânire. Este concluzia unui studiu mai mic, pe doar 100 de băutori de cafea timp de 10 ani, dar la Stanford University. Pleacă de la ideea că pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, ei experimentează „un mecanism inflamatoriu fundamental asociat cu creșterea în vârstă și cu bolile cronice care o însoțesc”, conform unei afirmații din studiu.

Dar băutul cafelei, datorită conținutului ridicat de cofeină, poate acționa împotriva reacțiilor chimice care antrenează cu timpul inflamația, se arată în studiu. „Această băutură pe care oamenii o consumă cu plăcere poate aduce beneficii care ne surprind”, spune Mark Davis, profesor de microbiologie și imunologie la Stanford.