ATENȚIE la pastilele pentru râia câinilor! Nu sunt preventive pentru COVID-19

ATENȚIE la pastilele pentru râia câinilor! Nu sunt preventive pentru COVID-19

Din luna decembrie, farmaciile veterinare s-au golit de ivermectină, medicament care se dă numai la anumiți câini, nu la toți, pentru tratarea scabiei (râiei). Este contraindicat pentru cei din rasele Collie, Old English, metișii acestora și cocker.

După ce Terapia Cluj a anunțat că donează 10.000 de cutii de medicamente, pe bază de IVERMECTINĂ, spitalelor din România și că va produce din aprilie, împreună cu o altă companie din țara noastră, medicamentul, “considerat de unii minune,” s-a creat o isterie.

“Eu nu mi-am ținut nicio cutie. Mă credeți?” – aceasta a fost reacția lui Bogdan Delean, veterinar dintr-o comună suburbană Bucureștiului. Întreb de ce? Pentru că nu cred în eficiența lui. A fost replica tăioasă. Și ne-a prevenit că poate ucide unele rase de câini. Nu-l recomandă la oameni, cărora le-ar putea provoca o serie de reacții adverse: vomă, greață, erupții cutanate.

Îi spun că am fost trimiși de o serie de bucureșteni care vor să-l ia preventiv. De teamă să nu se infecteze cu coronavirusul. “Nu are niciun efect. Îl iau degeaba,” a fost concluzia sa.

IVERMECTINĂ, folosită doar la bolnavii COVID, în primă fază

Prestigiosul infecțios timișorean Virgil Musta ne explică faptul că nu are încă recomandările de specialitate, decât pentru studii clinice. Acesta, administrat într- doză de 0,2 mg pe kg/corp, adică vreo 6 pastile zilnice, ameliorează boala COVID-19, dar numai dacă este administrat în prima perioadă a infecției.

Se miră că acum în perioada campaniei pro-vaccinare lumea caută alte soluții. Zilnic face sesiuni de comunicări online cu specialiști și nespecialiști.

citește și: Despre vaccinul împotriva Covid-19

Când a început campania de vaccinare, doar 62% dintre colegii săi de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara “Victor Babeș,” aveau intenția de a se injecta cu cele două doze. După ce a scos cărțile din bibliotecă și le-a deschis, doctorii s-au mai lămurit.

ARNm, neînțeles de mulți intelectuali

Lumea se teme de reacții întârziate ale vaccinului pe bază de ARNm. Celebrul medic timișorean îi amintește reporterului “Happymed.tv” că în timpul epidemiei de Zika din Brazilia, s-a mai folosit un vaccin similar.

Se miră cum intelectuali pot să speculeze fabulațiile unora. “Când se pronunță Oculta, totul se închide,” râde deznădăjduit.

Citește și: Gastrita eritematoasă. Simptome. Cauze. Tratament. Diete

Încă de la mijlocul lunii decembrie, Terapia Cluj a anunțat că va adduce 110.000 de tablete de Fluguard/Favipiravir

Din aprilie 2021, Terapia Cluj va fabrica FluGuard (Favipiravir) în România, în colaborare cu o altă companie farmaceutică locală

Evaluarea bazată pe Canada a fost inițial aprobată de autoritățile naționale de reglementare pe 21 mai, urmărind evaluarea favipiravirului ca profilaxie împotriva focarelor de COVID-19.

Pentru a intra în circulație, Agenția Națională a Medicamentului trebuie să aprobe compoziția. Mai durează ceva timp. Și atunci oamenii se aruncă pe piața neagră, ceea ce este extrem de periculos.

Citește și: Cum secția de cardiologie de la Spitalul Floreasca salvează vieți

Agenția Federală americană avertiza, încă din aprilie 2020, populația de riscurile la care oamenii se expun, în cazul administrării oamenilor a medicamentului folosit la o serie de animale.

Favipiravir a primit în Japonia aprobarea. Apere sub denumirea de AVIGAN. E singura țară care îl recomandă în prevenție.

Țări, precum Rusia și India, au aprobat deja terapii antivirale bazate pe favipiravir pentru tratamentul de urgență al COVID-19, iar anchetatorii continuă să evalueze pacienții din studiile clinice, din SUA, Marea Britanie, Japonia și China.

CITEȘTE ȘI: TERAPIE PRIN LECTURĂ / Cartea care îl vindecă de cancer pe scriitorul Lucian Dan Teodorovici

Ca terapie antivirală administrată oral, favipiravirul poate servi ca o opțiune valoroasă pentru evitarea sau controlul focarelor la rezidenții vârstnici care trăiesc în azile, a declarat publicației contagionlive.com, Allison McGeer, medic infecționist american.

Capul de câine, recomandat de un medic român din Las Vegas

Emisiunea de la Marius Tucă de zilele trecute cu Ion Alexie, un medic din SUA, care a mărturisit că pacienții sunt tratați cu produsul în spitalele pentru pacienții COVID, dar fără a specifica trial, cuvântul de referință, a înflăcărat telespectatorii. Chiar a recomandat IVERMECTINA din cutiile cu cap de câine, așa cum a declarat la Marius Tucă. După el se iau șapte pastile (un om de 100 de kg), în prima zi, șapte, în a treia zi și tot șapte o dată pe lună, până dispare pandemia.

FDA a avertizat încă din aprilie pericolul folosirii produsului destinat animalelor, chiar dacă e produs de Pasteur.

Ivermectina este cel mai recent medicament care face furori pe social media unde este promovat ca armă contra pandemiei de coronavirus și COVID-19, după menționarea sa într-un studiu, care însă a presupus testarea in laborator. Faima sa se datorează faptului că cercetătorii au observat la microscop că medicamentul ar distruge noul coronavirus în 48 de ore, după cum a relatat DC Medical AICI.

Autoritățile americane se tem însă că din disperarea de a găsi o soluție pentru infecția cu coronavirus, oamenii ar putea încerca să cumpere medicamentul de pe piața neagră sau să ia versiunea acestuia care este destinată animalelor de companie pentru prevenirea viermilor la inimă și pentru tratarea paraziților.

„Nu știu cum am putea sublinia acest lucru foarte puternic: acest studiu nu a fost realizat pe oameni sau pe animale”, a spus veterinarul-șef al statului Michigan, Nora Wineland. „Pe cât de interesante par a fi rezultatele, în acest moment ele nu însemană nimic în eforturile de prevenție sau în tratamentul COVID-19 nici la animale, nici la oameni”.

De asemenea, Ivermectina este folosită și pentru combaterea păduchilor, a scabiei ori a acarienilor microscopici care trăiesc pe piele.

„FDA este îngrijorată de sănătatea consumatorilor care se pot auto-medica luând produse tip ivermectina destinate animalelor, crezând că acestea ar putea fi un substitut pentru ivermectina destinată oamenilor, ceea ce lear pune viața în pericol”, se arată într-un avertisment al FDA.