AMEŢEALA – 20 de tehnici de ameliorare

AMEŢEALA – 20 de tehnici de ameliorare

Există anumite momente când simţiţi că totul în jur se învârte cu tine. Ţiuitul în urechi şi tulburările de echilibru poartă numele de vertij. Printr-o alimentaţie echilibrată şi o hidratare corespunzătoare starea de ameţeală poate fi ameliorată, fără medicamente prescrise de medic.

Cauze 

– aprovizionare insuficientă a creierului cu sânge, din cauza unei scăderi bruște a tensiunii arteriale sau a unor blocaje în artere.

– Pierderea vederii sau tulburări legate de vedere- anemie- migrenele- tulburări ale urechii interne- folosirea exagerată a unor anticonvulsive sau sedative

– înceţoşarea privirii, din cauza diabetului, a unor alergii sau a gripei

– deshidratare

– sângerare internă

– accident vascular cerebral

– lovitură la cap

Simptome 

– învârtirea obiectelor în jurul tău

– senzația de leşin

– dezechilibre motorii

– modificări ale vederii

– greaţă

– vărsături

– dureri în piept

– rigiditatea gâtului

– dificultate în respirație

– slăbiciune la nivelul membrelor

Remedii pentru amețeli

1. Apă 

Apa este unul dintre elementele esențiale pentru a scăpa de amețeală. Bea multă apă şivei simţi imediat o stare de ameliorare. Dacă aţi băut alcool în exces, cantitatea de apă consumată se va dubla.

2. Ghimbir 

Ghimbirul este un alt remediu eficace împotriva amețelilor. Studiile au dovedit că această rădăcinoasă este mult mai eficientă împotriva vertijurilor decât medicamentele. Poţi mesteca ghimbir crud sau să-l consumi sub formă de ceai, problema va dispărea rapid. Stimulează circulaţia sangvină.

3. Respiraţia corectă

O respiraţie adâncă vă poate scuti de problemele de amețeală. Număraţi de la unu la cinci, pe măsură ce inhalaţi, faceţi acelaşi lucru când expiraţi.Astfel asiguraţi o mai bună oxigenare a creierului.

4. Agrişe și coriandru 

Agrișele sunt o sursă bogată de vitamina A și C. Din semințe se produce o pastă, care se amestecă uşor cu două lingurițe de semințe de coriandru, peste care se adaugă un pahar de apă pentru a le înmuia. Amestecul se lasă peste noapte. Se strecoară în dimineața următoare și apoi se consumă. Acesta va vindeca amețelile existente și va preveni cauzele și simptomele vertijului în viitor.

5. Semințe de nucşoară și chimen

Dacă suferiţi de ameţeli frecvente, seminţele de nucşoară şi chimen ar trebui mestecate periodic.

6. Exerciții 

Exercițiile simple pot fi de mare ajutor în rezolvarea problemelor complexe legate de amețeală. Tot ce trebuie să faci este să stai drept și să învârţi gâtul în ​​ambele sensuri, în direcţia orară şi antiorară.  Un alt exerciţiu de efect este privitul într-un  punct fix fără să clipiţi pentru o mai lungă durată. Această acâiune vă va menține sistemul nervos în alertă și veţi avea senzaţii de diminuare a ameţelilor.

7. Sare şi muștar

Se amestecă muștar, sare, oțet și piper în proporții egale. Se adaugă un pahar de apă și se consumă. Rapid se poate spune bye, bye amețelilor.

8. Masajul 

Masajul are propriile sale proprietăți de calmare şi de reducere a diverselor afecţiuni circulatorii. Masajul stimulează circulația sângelui în corpul dumneavoastră, are rol de relaxare, astfel, sistemul nervos poate vindeca singur problema de amețeală. Un masaj cu ulei de lavandă aduce beneficii suplimentare.

9. Iaurtul

Cercetarea a dovedit eficienţa iaurtului în tratarea amețelilor. Ori de câte ori vă simțiți amețiţ sau chiar aveţi unele semnale prevestitoare, un bol plin de iaurt poate rezolva rapid problema. Puteți adăuga, de asemenea, felii de fructe proaspete pentru a-l confia.

10. Migdalele şi semințele de dovleac 

Dacă doriți o cură de lungă durată împotriva amețelilor, amestecul de migdale şi seminţe de dovleac  este cea mai bună formulă. Puneţi trei linguri de grâu, împreună cu 12 migdale și câteva semințe de dovleac într-un bol. Se amestecă împreună și se lasă să le înmoaie peste noapte. A doua zi, faceţi o pastă omogena din amestec şi adăugaţi câteva cuișoare la aceasta. Apoi, întregul amestec se fierbe cu lapte. Se poate îndulci cu zahăr de trestie.

11. Concentrarea 

Atunci când suferiţi de amețeli și experientaţi un dezechilibru, concentrarea asupra obiectelor imobile din jurul tău va distrage mintea de la simptomele produse de vertij, cum ar fi greața, amețeală, etc. În plus, aceasta va ajuta, de asemenea, pentru a restabili echilibrul corpului la nivelul normal.

12. Lămâia 

Unul dintre remediile naturale cel mai bine cunoscut și experimentat de suferinzi ai acestei boli este apa de lămâie. Fiind cea mai simplă dintre toate remediile, îmbunătăţeşte nivelul de glucoză din interiorul corpului, destul de eficient și rapid. Doar stoarceţi o ½ lamaie într-un pahar cu apă și amestecaţi cu două linguriţe de miere.

13. Busuiocul 

Busuiocul este un remediu de origine străveche, care a vindecat multe boli ale pielii si ale corpului. Pune câteva frunze de busuioc (3-4) într-un bol şi fierbe-le cu lapte pentru puţin timp. Consumați o ceaşcă de lapte înainte de a merge la culcare și vă veţi vindeca problema de amețeală, permanent.

14. Usturoiul Includeți mai mult usturoi in dieta dumneavoastră. Se fierb câţiva căţei de usturoi zdrobiţi într-o cratiţă cu apă. Lăsaţi compoziţia pentru câteva minute. Apoi, soluţia se strecoară si se bea.

15. Sucul de ţelină 

Dacă tensiunea arterială scăzută este motivul amețelii, vă puteţi vindeca prin consumul zilnic de suc de țelină proaspătă.

16. Oţet de mere şi miere 

Se amesteca două lingurite de miere și oțet de mere într-un pahar cu apă rece sau caldă. Trebuie băut de de trei ori pe zi. Acest remediu va reglementa tensiunea arterială, ceea ce permite atenuarea semnelor de amețeală.

17. Fier 

Creșterea aportului de spanac, fasole uscată, linte, soia fiartă şi melasă este benefică. Toate acestea sunt bogate în conținut de fier și ajută la depășirea problemei cu anemia, reduc riscului de amețeală. Puteți lua, de asemenea, capsule de fier, disponibile la magazinele medicale.

18. Ginko Biloba 

Acesta este un bun remediu pe bază de plante pentru tratarea amețelii. Gingko biloba vindecă unele dintre problemele urechii interne prin creşterea circulaţiei sângelui spre creier. Această plantă este disponibilă sub formă de frunze uscate, extract lichid și ca tablete.

19. Spilcuță 

Este un alt remediu bun pentru amețeli. Este disponibil în extract lichid, tabletă și sub formă de capsule. Aceasta ajută la vindecarea amețelilor, prin îmbunătățirea circulației sângelui.

20. Ceaiul de mușețel

Sorbiţi seara o ceașcă de ceai de mușețel, în scopul de a menține în frâu cauzele amețelii, cum ar fi tensiunea psihică.

Măsuri preventive 

Urmați paşii de mai jos pentru a pune capăt amețelilor.

Îmbunătățiţi obiceiurile alimentare.

Consumaţi un regim alimentar echilibrat, sărac în colesterol. De asemenea, faceţi-vă un obicei din a lua masa la timp.

Uneori, cititul în timpul călătoriilor vă poate provoca rău de mișcare, urmat de amețeli, iar, prin urmare, trebuie evitat, dacă vă confruntați cu un astfel de tip de problemă.

Beţi multe lichide, cum ar fi apa, sucuri de portocale, lămâie, etc.

Evitaţi orele suplimentare de lucru. Se recomandă odihnă suficientă şi dormitul bine în timpul nopți.

Încercaţi o sesiune de yoga.

Când vă simțiți amețit, evitaţi schimbările bruşte de posturi ale corpului.