Alergarea pe bandă

Alergarea pe bandă

Alergatul pârlește caloriile, dar asta nu înseamnă că vei pierde rapid în greutate, spun specialiștii americani. Ce mănânci între două alergări, ce proporții ai, cât de obișnuit ești să faci fitness, toate contează în procesul de ardere a grăsimilor. Alergarea pe bandă la sală poate fi doar o parte din strategia ta de pierdere în greutate. Excesul poate fi contraproductiv pentru scopul propus.

Cum să pierzi din greutate?

broasca pe bandaPierderea în greutate apere doar atunci când numărul de calorii arse sunt mai mari decât cele consumate, spun specialiștii americani, care au efectuat recent un studiu. Trebuie să arzi 3,500 de calorii pentru a pierde jumătate de kilogram. Asta e realitatea statistică, nu balivernele vândute vânzătorii de iluzii.

O serie de alergători reușesc să slăbească într-un timp rezonabil prin abținerea de la consumul alimentelor cu multe calorii.

Câte calorii arzi?

Dacă alergi în fiecare zi a săptămânii, timp de 30 de minute, vei arde 500 de calorii de fiecare dată. La sfârșitul săptămânii vei înregistra un deficit de jumătate de kilogram.  Dacă ai mai mult de 90 de kilograme și vei alerga cu 10 km/oră, în fiecare zi, timp de 45 de minute, vei pierde aproape un kilogram din greutate, asta dacă nu faci excese alimentare. Cu cât ai greutatea mai mare, cu atât fiecare pas va arde mai multe calorii. De asemenea, vei pierde și mai multe calorii dacă alergi cu o viteză mai mare.

Nu e așa ușor

alergarea pe bandaTe gândești să accelerezi ritmul? Dacă alergi în fiecare zi cu o viteză de 10 km/oră, timp de trei ore, poți pierde 2-3 kilograme pe săptămână, ceea ce e un lucru fantastic, nu? Dar cât efort. Șanse sunt, cu toate acestea, dacă ești supraponderal poți arde până la 600-800 de calorii pe oră. Fantastic, nu? Dar te-ai gândit la articulații? Pot duce ele greul luptei cu slăbitul?

Mai mult rău decât bine

Prin alergarea pe bandă zeci de ore pe săptămână, corpul tău intră în alertă. După un timp, vei arde mai puține calorii pe oră și vei stoca mai multă grăsime. Mai mult, îți va fi și mai foame. Stresul fizic va pune organismul în alertă. Va secreta mai mulți hormoni ai apetitului. Ți se va face și mai multă foame.

Mai multă moderație
Fără a schimba în mod semnificativ dieta, exercițiile fizice – efectuate ore întregi – nu-și au rostul.  Ai nevoie de reducerea aportului de calorii, dacă întradevăr vrei să slăbești, prin consumarea  de alimente sănătoase, naturale, cum ar fi legumele, fructele și cantități moderate de cereale integrale, proteine ​​și grăsimi sănătoase pentru a fi sigur că obți toate elementele nutritive de care ai nevoie pentru a fi sănătos.

În loc să cauți cure rapide de slăbire prin alergare pe bandă, mai bine setează-ți o strategie rezonabilă pentru tine. Ține-te de dietă, fă exerciții de yoga pentru reducerea stresului și scurtează efortul de alergare pe bandă, e tot ce îți pot spune că e bine ca tu să ai o stare de bine.