Administrația SUA dă 1 MLD de dolari pe noul medicament împotriva COVID-19. Guvernul de la București se face că plouă

Administrația SUA dă 1 MLD de dolari pe noul medicament împotriva COVID-19. Guvernul de la București se face că plouă

Guvernul SUA alocă UN MILIARD DE DOLARI pentru medicamentul contra COVID-19, informează presa de peste ocean.

MALNUPIRAVIRUL, medicamentul minune pentru tratamentul infecției cu coronavirus, intră în procesul de fabricație. Guvernul SUA va aloca suma de UN MILIARD DE DOLARI pentru a achiziționa medicamentul produs de Merck & Co Inc (MRK.N) și partenerul Ridgeback Biotherapeutics, au anunțat marți companiile, potrivit Reuters.

În iunie, Administrația a alocat 1,2 MILIARDE DE DOLARI. În total, 2,2 miliarde de dolari. Medicamentul a trecut de faza de testări. Rapoartele de luna trecută au arătat că administrarea MALNUPIRAVIRULUI, la începutul bolii, înjumătățește riscurile de spitalizare și de moarte.

„Dacă este autorizat, MALNUPIRAVIRUL se va număra printre soluțiile de combatere a COVID-19, alături de vaccinuri, ca parte a eforturilor noastre colective de a pune capăt acestei pandemii”, a declarat Frank Clyburn, președintele companiei Merck.

citește și: „E genocid”/Piața neagră a antiviralelor COVID a explodat. Tratamentul de la domiciliu pentru COVID costă 3250 lei/pacient

FDA-ul va discuta autorizarea produsului la sfârșitul lunii noiembrie.

citește și: A fost omologată o nouă tehnologie pentru distrugerea tumorilor canceroase

Mai multe țări s-au grăbit să semneze acorduri cu Merck pentru acest medicament, care ar putea deveni primul tratament antiviral oral pentru COVID-19. Marea Britanie a devenit săptămâna trecută prima țară din lume care a dat undă verde comercializării capsulelor.

Prețul de pe piața americană ar fi de 700 de dolari o cutie de drajeuri, conform surselor.

Acțiunile Merck au crescut cu 1,5% la tranzacționarea înainte de intrarea produsului pe piața americană

Guvernul României nu a intreprins nicio acțiune. Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății, chestionat pe lipsa de medicamente și pentru explozia pieței negre de către un reporter CNN, a spus că se așteaptă reuniunea consiliului științific. Mai mulți epidemiologi, contactați de Happymed.tv, susțin că nu au mai fost contactați de autorități.

Procedura avizării de către Agenția Națională a Medicamentului este greoaie, susțin sursele medicale. Șefii agenției dau replici că așteaptă avizul european. Până la achiziția medicamentului de către guvernul român, mai mor câteva zeci de mii de români, comentează un specialist de la Spitalul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din București.