A.N.M.D.M. / Directoarea care avizează medicamentele vine la serviciu cu maşina unui producător de medicamente

A.N.M.D.M. / Directoarea care avizează medicamentele vine la serviciu cu maşina unui producător de medicamente

Ada Georgescu, Director General al Direcţiei de Evaluare-Autorizare din Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, este într-un conflict de interese uriaş, potrivit prevederilor legii, pentru că soţul acesteia lucrează la compania Lundbeck, firmă producătoare de medicamente.

Într-o scrisoare deschisă adresată ARPIM (Asociaţia Producătorilor Internaţionali de Medicamente din România), formulată de Carmen Popescu, explică pe larg că directoarea încalcă orice Cod etic al breslei.

În Declaraţia de conflict de interese nu a trecut ceea ce e scris în declaraţia de avere, ceea ce reprezintă o infracţiune :

https://www.anm.ro/_/DECLARATII%20DE%20AVERE/GEORGESCU_ADA_ALEXANDRA_DA.pdf

Petiţionara le aminteşte celor din Board-ul Asociaţiei Producătorilor Internaţionali de Medicamente că de două luni, de când Ada Georgescu este pusă în funcţia de Director General, vine la serviciu cu maşina firmei Lundbeck – se observă în fotografie maşina Hyundai cu numărul B-100-LDK, care este parcată în faţa Agenţiei zi de zi.

Lundbeck îşi lasă maşina…

“Cum este posibil ca un Director General din Agenţia Medicamentului să vină la serviciu cu o maşină pusă la la dispoziţie de către o companie farmaceutică? Firma Lundbeck poate explica de ce Ada Georgescu, Director General în Agenţia Medicamentului, circulă cu maşina lor de peste 3 luni, de când s-a întors de la Minister la Agenţie? La Ministerul Sănătăţii circula tot cu maşina firmei de medicamente Lundbeck ?

Aşteptăm, de asemenea, să se autosesizeze ANI – Agenţia Naţională de Integritate – şi să vină cu un comunicat în acest sens.

Citeşte şi: (VIDEO)Tensiune la Focşani / Pacienţii asimptomatici au refuzat să fie mutaţi din Spitalul Judeţean în alte judeţe

În cazul în care nu se vor lua măsuri, vom face apel către EFPIA direct, precum şi către Agenţia Europeană a Medicamentului. De la Preşedinta Agenţiei, Roxana Stroe, NU mai avem nicio pretenţie : că doar Stroe a pus-o în funcţie pe Ada Georgescu, ştiind despre acest conflict de interese şi transformă instituţia naţională într-un SRL personal (al unor grupuri de interese?), în care se poate ORICE !”, mai scrie Carmen Popescu.