13 plante de apartament, pentru purificarea aerului

13 plante de apartament, pentru purificarea aerului

gerbera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerbera. Aveastă plantă atât de luminoasă purifică aerul de tricloretilena, un compus chimic al produselor de curăţat. Dacă micuţii tăi folosesc stiloul la scris, puneţi-o pe birou. Se hrăneşte cu benzenul din cerneală.

planta cataratoare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Planta căţărătoare e una dintre cele mai rezistente. Poţi să uiţi de ea. Rolul ei în apartament e să lupte cu monoxidul de carbon din cameră, cu xilina, care apare în pielea canapelelor şi în podusele tipărite (cărţi).

De ce sa nu respiri un aer mai curat si sa te bucuri si de frumusetea unei plante in acelasi timp?

iedera de casa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedera de casă  are multe nume: iedera dracului, roba vânătorului, planta banilor, viţa argintie, iedera Insulelor Solomon etc. Curăţă aerul de formaldehidă. Dacă o puneţi în garaj se simte excelent.  Iarna pulverizaţi apă pe frunze.

sanseviriaSansevieria se mai cheamă şi “limba soacrei” sau planta şarpelui. E foarte bună la curăţirea formaldehidei din produsele de curăţat. Puneţi-o în baie şi vedeţi ce bine se va simţi. Are nevoie de umiditate mare şi lumină redusă.

crizantema

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mare iubitoare de lumină, crizantema, nu numai că degajă frumuseţe, dar absoarbe benzenul din aer, care vine de la picturi, plasticuri sau detergent.

dracena

Dracena este o plantă deloc pretenţioasă. Absoarbe multe toxine din aer. Face parte din familia plantelor care-şi înroşesc frunzele după ce absorb o mare cantitate de lumină. Clorofila conținută în vegetație absoarbe cea mai mare a luminii , în partea vizibilă a spectrului, dar devine aproape transparentă la lungimi de undă mai mari de 700 nm.

ficus benjamin

Ficusul benjamin are nevoie de lumină şi de umiditate constantă. Se adaptează greu la mutări. este o plantă căreia nu-i place să i se schimbe locul. Odată obişnuită, îii merge foarte bine. Atenţie, la curenţi. Poate pierde frunzele în aceste situaţii. E excelent pentru filtrarea produselor toxice din aer (eşapament, ţigară etc)

azaleea

Azaleea e o plantă superbă, dar care vrea lumină şi temperatură redusă. Iarna ar fi bine să o coborâţi într-o zonă mai răcoroasă. Curăţa aerul foarte bine.

iedera englezeasca

Iedera englezească. Studiile amănunţite au arătat că această plantă curăţă aerul de mirosul de fecale. E bună dacă aveţi animale de companie.

aglaonemaAglaonema perenă chineză purifică aerul. E mereu verde.

crinul pacii

Crinul Păcii (Spathiphyllum): Curăţă formaldehida, benzenul, tricloroetilenul, toluenul si xilina.

chamaedorea plant on white

chamaedorea plant on white

Planta de bambus e în topul purificatorilor. Nu are nevoie de multă lumină. Îi place să stea pe mobilă, pentru că absoarbe mirosul lacului.