10 minute: tonifiere şi cardio

10 minute: tonifiere şi cardio

De multe ori zece minute pot fi mai eficiente pentru slăbit decât două ore de sală. Asta dacă ai în vedere un plan de lucru.

Cercetările au arătat ca mai multe programe de antrenament scurte pe zi sunt la fel de eficiente ca și unul mai lung. Dacă ai un program extrem de ocupat, ia-ţi pauză de zece minute, ca japonezii, pentru exerciţii de tonifiere, cu potenţial de slăbit. De trei ori pe zi. 

Vei avea nevoie de un perete deschis și o minge medicinală pentru a face o serie de exerciții.

Un set de mişcări viguroase de tonifiere, abdomene şi exerciţii cardio. Exerciţiile le poţi urmări pe video-ul de mai jos. 

Exerciții (explicate):

sarituri laterale 1Sărituri laterale – Într-adevăr, împinsul înainte şi înapoi, mărirea distanţei între picioare, fandările vor tonifia muşchii picioarelor şi vor pune inima la lucru.

genoflexiuniGenoflexiuni (opţional cu minge medicinală) – Dacă nu ai un perete deschis sau o minge medicinală (de volei, baschet) te poţi ghemui cu o greutate deasupra capului (nu oala cu sarmale).  Dacă faci exercițiul așa cum se arată în video, încearcă să faci mișcări rapide. Prinde mingea, coboară în ghemuit şi împinge-o deasupra capului. flotari

Flotări cu lovitură – Într-o poziție de flotare, adu o coapsă sub corpul tau, spre cotul opus. Apoi ia același picior și ridică-l în sus și în spatele corpului. Repetă exerciţiul şi cu celălalt picior.pasi laterali

Pași laterale +  genoflexiuni – Împinge picioarele în spate, fiecare lateral, apoi sari cu ambele picioare lipite şi coboară în genoflexiune, apoi stai în ghemuit câteva secunde.  genoflexiune

Sărituri cu fandări şi rotiri ale braţelor  – Aceste mişcări ar foarte bine grăsimile.

twist

Sărituri oblice – Ca într-un dans, ţine mâinile ridicate peste nivelul umerilor şi sari. Un exerciţiu simplu şi foarte bun pentru consumul de calorii. squat-jacks

Fandări laterale din poziţie şezută – Acestea sunt grele, uşor dureroase pentru muşchi. Dar ard al naibii de bine grăsimile. Bune pentru întărirea muşchilor coapselor, interni şi externi.

sarituri laterale

Sărituri laterale – Dacă nu eşti încă obosit sau obosită, acest exerciţiu va arde foarte multe calorii în timp scurt. Foarte bune pentru gambe şi muşchii fesieri.

flotari cu bataie

Flotări cu mâinile apropiate – Acestea sunt un pic mai grele şi mai dureroase pentru muşchii mâinilor. Dacă poţi fă şi cu bătaie.

genunchii susGenunchii sus –  Timp de 45 de secunde, fiecare. Nu e uşor. Dar e ultimul.